Mainos

Amerikkalaisennuste: Tulossa yhdeksän hurrikaania

Kaikkiaan Yhdysvaltain rannikkoalueille on odotettavissa tänä vuonna 17 pyörremyrskyä. Hurrikaanissa tuulen nopeus lähellä pyörteen keskustaa on vähintään 32 m/s.

Yhdysvaltojen rannikkoalueille on tänä vuonna syntymässä trooppisia pyörremyrskyjä selvästi enemmän kuin viime vuonna, arvioi uusi amerikkalaisennuste. Kaikkiaan trooppisia pyörremyrskyjä on ennusteen mukaan tulossa 17 ja yhdeksästä niistä kehittyy hirmumyrsky eli hurrikaani.

Hurrikaanikausi alkaa kesäkuussa ja päättyy marraskuun lopulla. Hirmumyrskyjä kutsutaan hurrikaaneiksi Pohjois-Atlantin eteläosassa, Karibianmerellä, Meksikonlahdella ja Tyynellämerellä Keski-Amerikan länsipuolella.

Vuonna 2004 Floridaan iski neljä hurrikaania. Vuonna 2005 hurrikaani Katrina tuhosi New Orleansin ja aiheutti laajoja tuhoja muualla Meksikonlahden rannalla. Lisäksi samana vuonna riehui 14 muuta hurrikaania.

Viime vuonna alueella oli 10 trooppista pyörremyrskyä, joista viidestä kehittyi hurrikaani. Myrsky luokitellaan hurrikaaniksi, jos tuulen nopeus lähellä pyörteen keskustaa on vähintään 32 metriä sekunnissa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.