Mainos

Amerikkalaisalukseen itsemurhaisku Jemenissä

USA:n laivaston hävittäjäalukseen on isketty Jemenissä. Ainakin neljä amerikkalaista sotilasta kuoli, kun räjähteillä lastattu kumivene törmäsi hävittäjään Adenin satamassa Jemenissä. Lisäksi 31:n sotilaan on kerrottu haavoittuneen, viiden heistä vakavasti. Hävittäjä oli matkalla Persianlahdelle liittyäkseen valvomaan YK:n julistamien Irakin vastaisten pakotteiden pitävyyttä.

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon uskoo, että vakavia vaurioita aiheuttanut räjähdys oli itsemurhaisku. Yhdysvaltain puolustusministeriön mukaan amerikkalainen USS Cole oli saapunut Adeniin hankkimaan polttoainetäydennystä, kun hävittäjän kylkeen kiinnittyi pieni, räjähdelastissa ollut alus.

Silminnäkijälausuntojen mukaan aluksessa olisi ollut ainakin kaksi henkilöä ennen räjähdystä. Joidenkin tietojen mukaan veneessä olijat olisivat auttaneet USS Colen kiinnitysköysien kanssa. Voimakkaassa räjähdyksessä hävittäjän kylkeen repeytyi noin 6-12 metrin aukko. Aluksessa oli noin 350 hengen miehistö, ja se oli matkalla Persianlahdelle valvomaan Irakin vastaisia pakotteita.

Ulkoministeri Madeleine Albright on keskustellut puhelimessa tapahtuneesta Jemenin presidentin Ali Abdallah Salihin kanssa. Albright myös vannoi, että syylliset saadaan vastuuseen. Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton on vaatinut tarkkaa selvitystä tapahtumista. Yhdysvallat on on lähettänyt tapahtumapaikalle liittovaltion poliisin FBI:n agentteja tutkimaan tapahtumia.

Mikään taho ei ole ilmoittanut olevansa vastuussa tapahtuneesta. Jemenissä on ollut viime aikoina lukuisia Yhdysvaltain vastaisia ja palestiinalaisia puoltavia mielenosoituksia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.