Mainos

Amerikkalainen toimittaja siepattu Bagdadissa

Länsimaalaisten sieppaukset ovat viime aikoina kiihtyneet Irakissa. Tänään tuntemattoman ryhmän vangiksi joutui amerikkalaistoimittaja. Toimittajan tulkki surmattiin sieppauksen yhteydessä.

Amerikkalainen toimittaja siepattiin tänään Bagdadissa ja hänen tulkkinsa surmattiin, kertoi poliisi. Nainen oli menossa tapaamaan merkittävää sunnipoliitikkoa, kun hänet otettiin vangiksi Adelin alueella Bagdadin länsiosassa.

Irakin puolustusministeriön lähteiden mukaan haavoittunut tulkki kykeni kertomaan paikalle saapuneille sotilaille toimittajan sieppauksesta ennen kuolemaansa. Yhdysvaltain lähetystö kertoi tutkivansa tietoja sieppauksesta.

Tuhansia siviilejä on siepattu Irakissa Saddam Husseinin kukistumisen jälkeen, heistä yli 200 ulkomaalaisia. Aseistautuneiden ryhmien tavoitteena on saada panttivangeista lunnaita tai painostaa hallituksia vetämään joukot Irakista. Monet vangit ovat päässeet vapaiksi, mutta viitisenkymmentä on surmattu.

Viime kuukausien aikana länsimaalaisten sieppaukset ovat jälleen kiihtyneet Irakissa. Neljä kristillisen avustusryhmän työntekijää, britti, amerikkalainen ja kaksi kanadalaista, siepattiin marraskuussa ja he ovat yhä vankeina. Panttivankina on myös saksalainen insinööri.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.