Mainos

Amerikkalainen Taleban-soturi oikeudessa

Taleban-liikkeen riveissä Afganistanissa taistelleelle amerikkalaiselle John Walker Lindhille luettiin tänään syytteet liittovaltion tuomioistuimessa.

-Kyllä, kiitos, hän vastasi, kun häneltä kysyttiin, ymmärtääkö hän syytteet. Walkeria syytetään muun muassa salaliitosta, jonka päämääränä oli tappaa amerikkalaisia. Maanpetos ei ole kuitenkaan syytelistalla.

Syytteet luettiin Virginian osavaltion puolella, Washingtonin esikaupunkialueella sijaitsevassa tuomioistuimessa, joka on vain muutaman kilometrin päässä Yhdysvaltain puolustusministeriöstä Pentagonista.

Jutun ensimmäinen käsittely pidetään helmikuun 6. päivänä. Walker pysyy vankilassa oikeuskäsittelyn ajan. Walkerin sanotaan tienneen Osama bin Ladenin suunnitelmista iskeä Yhdysvaltoihin. Hän oli myös ollut koulutettavana al-Qaeda-verkoston leireillä kesäkuussa. Walker on itse kertonut asiasta liittovaltion poliisin FBI:n kuulusteluissa sekä televisiohaastattelussa. Walker oli tiettävästi tavannut myös Osama bin Ladenin.

Tiukat turvatoimet

Walker lennätettiin Washingtonin lähistölle tiukkojen turvatoimien saattelemana myöhään eilen. Turvatoimet olivat melkoiset myös tänään. Oikeustalon katolla oli tarkka-ampujia, ulkopuolella aseistettuja vartijoita.

Walkerin vanhemmat, Marilyn Walker ja Frank Lindh yrittivät tavata 20-vuotiaan poikansa eilen, mutta tapaamista ei sallittu. He olivat kuitenkin paikalla oikeussalissa tänään. Kaliforniassa syntynyt John Walker kääntyi islaminuskoon, kun hän oli 16-vuotias.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.