Mainos

Amerikkalainen panttivanki teloitettiin Irakissa

Amerikkalaiset viranomaiset vahvistivat löytäneensä surmatun panttivangin ruumiin. Kahdelle muulle vangille annettiin vuorokausi lisää armonaikaa.

Abu Musab al-Zarqawin ryhmä ilmoitti illalla surmanneensa toisen kahdesta hallussaan olevasta amerikkalaisesta panttivangista Irakissa. Amerikkalaiset viranomaiset vahvistivat myöhemmin löytäneensä siepatun amerikkalaisen ruumiin.

Al-Zarqawin Yhtenäisyys ja pyhä sota -ryhmä julkisti internetissä myös julman videon, jossa amerikkalaisvanki surmataan. Jo aiemmin ääri-islamilaisten verkkosivulla kerrottiin, että amerikkalainen on tapettu. Ryhmä asetti lauantaina kahden vuorokauden määräajan, johon mennessä se vaati amerikkalaisia vapauttamaan kaikki Abu Ghraibin ja Umm Qasrin vankiloissa olevat naisvangit. Muussa tapauksessa länsimaiset panttivangit surmataan.

Tänä iltana määräaikaa jatkettiin toisen amerikkalaisen ja britin osalta vielä vuorokaudella. Kolmikko siepattiin torstaina Bagdadissa. Miesten perheet ovat vedonneet sieppaajiin, jotta nämä vapauttaisivat heidät. Yhdysvaltain armeijan mukaan kyseisissä vankiloissa ei ole naisvankeja, mutta kaksi irakilaisnaista on Yhdysvaltain hallussa.

Tohtori Bakteeriksi ja Rouva Pernarutoksi amerikkalaissotilaiden keskuudessa kutsuttuja naisia syytetään työskentelystä Saddam Husseinin aseohjelmien parissa. Irakissa siepattujen kymmenien panttivankien joukossa on seitsemän länsimaalaista. Kahden amerikkalaisen ja yhden britin lisäksi panttivankeina on kaksi ranskalaista toimittajaa ja kaksi italialaista avustustyöntekijää.

Turkkilainen rakennusyhtiö vahvisti, että kymmenen sen työntekijää on siepattu Irakissa. Yhtiö kieltäytyi kuitenkin paljastamasta, aikooko se vetäytyä Irakista panttivankien hengen säästämiseksi. Ankaralainen Vinsan-yhtiö ilmoitti lausunnossaan, että kaikki siepatut ovat turkkilaisia. Vinsan kiisti toimivansa yhteistyössä amerikkalaisyrityksen kanssa kuten sieppaajat olivat väittäneet. Sieppaajat ovat uhanneet tappaa panttivankinsa, ellei yhtiö lähde pois maasta. Vinsan kertoi valmistelleensa valtatien rakentamista lähelle Bagdadia.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.