Mainos

Amerikkalainen alastonkuvaaja kesällä Helsinkiin

Amerikkalainen abstrakteista alastonkuvistaan tunnettu valokuvaaja Spencer Tunick saapuu kesällä kuvausmatkalle Helsinkiin.

Jonakin ensi elokuun aamuna jossakin päin Helsinkiä on yhdellä kertaa valtaisa määrä alastomia suomalaisia, sillä alastonjoukkokuvistaan kuulu amerikkalaistaiteilija Spencer Tunick saapuu kuvausmatkalle Suomeen.

Tunickin tavaramerkiksi ovat nousseet "alastonmaisemat", joissa hän kuvaa satoja riisuutuneita ihmisiä jollakin julkisella paikalla. Taiteilija on kuvannut alastomia massoja yli 30 maassa, ja hänen kameransa edessä on riisuutunut yli 20 000 vapaaehtoista. Viimeksi Tunickin alastonmaisema on toteutettu huhtikuussa Brasiliassa Sao Paolon taidebiennaalin yhteydessä.

Installaatioiden perusidea on aina sama: Tunick rinnastaa rakennetun ympäristön ja paljaat ihmismassat. Alastomuus on teoksissa abstrakti elementti, kuvissa ei ole seksuaalisuutta. Ihmiset ovat kollektiivinen massa, yksittäisiä kasvoja tai piirteitä ei näy. Kuvaukset järjestetään aina varhain aamunkoitteessa eivätkä ne ole yleisötapahtumia.

Suomeen taiteilijan on kutsunut Image-lehti, joka järjestää hankkeen yhdessä Helsingin kaupungin taidemuseon kanssa. Installaatioon osallistumaan haluavat voivat rekisteröityä sähköpostitse. Myös tapahtuman tarkka aika ja paikka ilmoitetaan osallistujille sähköpostitse.

Jokainen osallistuja saa muistoksi oman vedoksen Tunickin Helsinki-kuvasta.

(MTV3-STT)

Tutustu Spencer Tunickin kuviin
Voit rekisteröityä osallistujaksi valokuvauksiin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen cityart@imagekustannus.fi

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.