Mainos

Amerikankuubalaiset lakkoilivat Elianin vuoksi

Yhdysvaltain kuubalaiset ovat järjestäneet lakon vastalauseeksi kuubalaispojan Elian Gonzalesin luovuttamisesta isälleen. Miamissa sadat liikkeet ovat pitäneet ovensa kiinni ja useat tuhannet ihmiset ovat jääneet pois töistä. Erityisesti Pikku-Havannaksi kutsutulla kuubalaispakolaisten asuntoalueella yritykset olivat kiinni. Kuubalaisamerikkalaiset ovat laajin etninen ryhmä Miamin ympäristössä. Heitä asuu alueella noin 800 000.

Valtaosa amerikkalaisista kuitenkin hyväksyy kuubalaispojan luovutuksen. Tuoreen mielipidekyselyn mukaan lähes 70 prosenttia pitää ratkaisua oikeana.

Oikeusministeri selittää huostaanottoaRepublikaanipuolueeseen kuuluvat kongressin jäsenet aikoivat tentata oikeusministeri Janet Renolta yksityiskohtia lauantaisesta huostaanotosta. Reno on puolustellut raskaasti aseistettujen viranomaisten toimintaa sillä, että hänellä ei ollut enää muita vaihtoehtoja. Elian vietiin isälleen pakolla, sillä sukulaiset eivät olleet suostuneet luovuttamaan poikaa määräyksistä huolimatta. Raivostuneet republikaanit ovat kuitenkin sitä mieltä, että pojan viemisessä käytettiin tarpeettomia voimatoimia ja he ovat valmistelleet kongressin kuulusteluja tapahtumien johdosta. Kongressin puhemies, republikaanien Dennis Hastert on sanonut, että kuulustelut alkanevat kongressin pääsiäistauon jälkeen ensi viikolla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.