Mainos

American Airlines teki kaikkien aikojen lentokonekaupat

Lentoyhtiö American Airlines on julkistanut ilmailuhistorian suurimman lentokonekaupan. Yhtiö tilasi Airbusilta ja Boeingilta yhteensä 460 kapearunkoista lentokonetta. Kaupan kokonaisarvo nousee listahinnoilla 38,5 miljardiin dollariin eli päivän kurssiin hieman yli 27 miljardiin euroon.

Airbus sai nyt ensimmäisen kerran myydyksi lentokoneita Americanille, joka on aiemmin ostanut niitä vain Boeingilta. Lentoyhtiö tilasi 260 kappaletta Airbusin A320-perheen koneita ja 200 Boeingin 737-konetta. Sopimuksiin sisältyy lisäksi optio, joka oikeuttaa Americanin ostamaan valmistajilta vielä 465 lentokonetta myöhemmin.

Airbus onnistui murtamaan Boeingin hovihankkijan aseman hittituotteeksi osoittautuneella A320neo-koneellaan. Huipputaloudellinen kone on käynyt kaupaksi poikkeuksellisen hyvin. Neojen osuus Airbus-kaupasta on 130 konetta. Neo-tyypin toimitukset yhtiölle alkavat vuonna 2017.

American Airlines on jo varmistanut 13 miljardin dollarin rahoituksen, jolla katetaan ensimmäiset 230 lentokonetta. Koneiden toimitukset Americanille alkavat vuonna 2013 ja jatkuvat vuoteen 2022.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.