Mainos

American Airlines pelastumassa velkasaneeraukselta

Yhdysvaltain ja maailman suurin lentoyhtiö American Airlines pelastunee velkasaneeraukselta. Alustavien tietojen mukaan yhtiö olisi päässyt sopuun kustannusten leikkauksista eri ammattialoja edustavien järjestöjen kanssa.

American Airlines kävi eilen kiihkeitä viime hetken neuvotteluja, joiden avulla se pyrkii höyläämään noin 1,8 miljardin verran kuluistaan. Yhtiö on ollut vakavissa talousvaikeuksissa pitkään, ja sen ennakoitiin hakevan eilen suojaa velkojiltaan, jos neuvottelut ajautuvat karille.

Yhdysvalloissa puhutaan Chapter 11 -konkurssiin ajautumisesta, mutta käytännössä kyseessä on Suomen velkasaneerausta vastaava tilanne. America Airwaysin emoyhtiö AMR teki vuonna 2002 3,5 miljardin dollarin tappiot.

American Airlines ajautui vaikeuksiin vuoden 2001 syyskuun terrori-iskujen jälkeen muiden amerikkalaisten lentoyhtiöiden mukana. Nyt Irakin kanssa käytävä sota on karkottanut matkustajat koneista.

US Airways kuivilla

Konkurssisuojaa ovat hakeneet aiemmin jo Yhdysvaltain toiseksi suurin lentoyhtiö United Airlines, seitsemänneksi suurin US Airways ja kahdenneksitoista suurin Hawaiian Airlines.

US Airways jätti eilen kuitenkin konkurssiuhan taakseen. Sen velkajärjestely on saatu päätökseen; siihen meni noin kahdeksan kuukautta. Yhtiöllä on nyt 36 prosenttia vähemmän työntekijöitä ja 25 prosenttia vähemmän lentoja kuin ennen saneerausta.

Yhtiön oletetaan tekevän tappioita pari ensimmäistä vuotta, sillä Irakin sota haittaa taloudellista toipumista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.