Mainos

American Airlines kelpuuttaa suomalaiset turvatarkastukset

Valmistelut yhdysvaltalaisen lentoyhtiön American Airlinesin lentoja varten on käynnissä Helsinki-Vantaalla. American Airlines aloittaa päivittäisen liikennöinnin Helsingin ja Chicagon välillä 2. toukokuuta.

- Valmistelut etenevät kovaa kyytiä eikä liikennöinnille näytä olevan mitään esteitä. Aluksi lähdetään katsomaan, mikä on kysynnän ja tarjonnan suhde, jonka jälkeen tehdään suuremmat päätökset laajentamisista, kertoo Helsinki-Vantaan lentoaseman johtaja Juha-Pekka Pystynen.

Pystynen kertoo, että American Airlinesilla voi olla omia turvallisuusohjeitaan, kuten monella muullakin lentoyhtiöillä. Helsinki-Vantaan matkustajiin uuden lentoyhtiön järjestelyt eivät kuitenkaan vaikuta.

- Meillä Helsinki-Vantaalla noudatetaan hyvin tarkasti EU:n ja Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin ohjeita, jotka ovat maailman huippuluokkaa. Uskon, että amerikkalaiset hyväksyvät meidän turvallisuusjärjestelyt, Pystynen sanoo.

Hän kuitenkin lisää, että turvallisuusmääräykset elävät maailman mukana. Varsinkin pohjoisamerikkalaiset reagoivat hyvin herkästi maailman tapahtumiin. Pystysen mukaan amerikkalaisyhtiön lentokoneet eivät kuitenkaan ole sen suuremmassa terrorismivaarassa kuin muiden yhtiöiden koneet.

- En allekirjoita väitettä, jonka mukaan esimerkiksi terrorismin uhka kohdistuisi tiettyyn kansallisuuteen tai maahan. Me teemme viranomaisen kanssa jatkuvasti yhteistyötä, joten jos turvallisuustasoa on tästä vielä syytä tiukentaa, niin sitä tiukennetaan, Helsinki-Vantaan johtaja sanoo.

Helsinki-Vantaalla American Airlines on uusi lentoyhtiö. Sen uskotaan ennen kaikkea vahvistavan Suomen ja Helsinki-Vantaan asemaa vaihtomatkustuskenttänä.

- Reitille löytyy varmasti kysyntää. Uskomme, että jo olemassa oleva reititys Aasiaan ja Venäjälle tuo hyvän mahdollisuuden matkustaa Helsingin kautta Pohjois-Amerikkaan ja päinvastoin. Se luo kuitenkin myös hyvän mahdollisuuden niin suomalaisille lähteä Aasiaan ja Pohjois-Amerikkaan kuin muun maalaisille tulla Suomeen. On siis Suomen tehtävä houkutella matkustajia jäämään Suomeen, Pystynen sanoo.

Reitti lennetään kesäliikennekaudella päivittäin Boeing 767 -lentokoneella.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.