Mainos

America Online osti Netscapen

Yhdysvaltain suurin internet-yhteyksien tarjoaja America Online on päättänyt ostaa internet-selaimia ja ohjelmistoja tuottavan Netscapen 4,2 miljardilla dollarilla, yhtiöt ilmoittivat tänään. Kauppa toteutetaan osakejärjestelynä, jossa Netscapen osakkaat saavat 0,45 AOL:n osaketta. Yhtiöiden mukaan kauppa saatetaan päätökseen ensi keväänä.

AOL:n mukaan se on päässyt myös sopimukseen Sun Microsystemsin kanssa Netscapen verkkokauppaohjelmien ja internet-palveluiden kehittämisestä ja markkinoinnista. Sopimuksen ansiosta Sunista tulee johtava tietokoneiden ja palveluiden tarjoaja AOL:lle Kaupan julkistamisen yhteydessä ei kerrottu, kuinka yhdistyminen vaikuttaa Netscapen johdon rakenteeseen tai työvoimaan.

Analyytikot odottavat vaikeuksia Microsoftille

Sopimus Microsoftin kahden suuren kilpailijan kesken saattaa analyytikkojen mukaan asettaa ison esteen Microsoftin tielle sen suunnitellessa internet-strategioitaan. Microsoftin uskotaan olevan kuitenkin vielä vahvasti pelissä mukana. Se tarjoaa internet-yhteyksiä Microsoft Networkin kautta. Analyytikkojen mukaan Microsoft ei koskaan tule olemaan yhtä vahva internetissä kuin se on ollut ohjelmistopuolella, jossa sen käyttöjärjestelmät ovat olleet lähes monopoliasemassa.

Jotkin analyytikot ovat nähneet yhtäläisyyksiä Microsoftin ja IBM:n välillä, jonka valta-asema murtui aikanaan suurten tietokoneiden menetettyä merkityksensä. Samalla tavoin monien käyttäjien mielenkiinto alkaa nyt siirtyä henkilökohtaisista tietokoneista kohti internetiä.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.