Mainos

Amer teki voittoa pitkän tauon jälkeen

Urheiluvälinevalmistaja Amer teki viime vuonna voitollisen tuloksen ensimmäisen kerran moneen vuoteen. Yhtiön tulos oli rahoituserien jälkeen 32 miljoonaa markkaa. Vielä viime vuonna Amer kärsi 53 miljoonan markan tappiot.

Amerin liikevaihto oli viime vuonna 4,43 miljoonaa markkaa. Amer kertoo kannattavuuden parantuneen etenkin golf- ja joukkueurheiluvälineiden kohdalla. Rullaluistinten liiketoiminnan tappiot olivat sen sijaan ennakoitua suuremmat. Amerin mukaan vuosi 1998 sujui tuloksen suhteen suunnitelmien mukaisesti. Liikevoittoa kertyi 133 miljoonaa markkaa, verrattuna edellisen vuoden 77 miljoonaan. Kun myydyt liiketoiminnat otetaan huomioon, vertailukelpoinen liikevoitto vuonna 1997 oli 18 miljoonaa markkaa.

Amerin mukaan Wilsonin toiminta on nyt normalisoitunut ja sen kaikki divisioonat ovat voitollisia. Heikon markkinatilanteen ja toiminnan uudelleenjärjestelykustannusten vuoksi Oxygenin rullaluistinliiketoiminnan tappiot olivat kuitenkin ennakoitua suuremmat ja pitivät Atomic-yhtiöiden tuloksen edelleen selvästi tappiollisena.

Urheiluvälineiden myynnin Amer ei odota kasvavan tänä vuonna yhdelläkään päämarkkina-alueella. Japanin ja Kaakkois-Aasian markkinoiden yhtiö arvelee pysyvän alhaisella tasolla. Yhdysvalloissa urheiluvälineiden kysyntä on hidastumassa ja Euroopassa urheiluvälineiden kysynnän arvellaan pysyvän tänä vuonna suunnilleen ennallaan. Vaisusta markkinatilanteesta huolimatta Amer pyrkii parantamaan tulostaan ja vahvistamaan asemaansa urheiluvälinemarkkinoilla.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.