Mainos

Amer luopuu autojen myynti- ja leasingtoiminnoista

Amer luopuu kokonaan autojen maahantuonnista ja vähittäismyynnistä sekä autoleasingtoiminnoista. Yhtiö myy ensi kuun alusta lukien Citroënin ja Suzukin tuonti- ja myyntitoiminnat Veho Oy:lle ja Moottorialan Luotto Oy:n leasingtoiminnot Hertz Leasing Oy:lle. Kauppahinta on yhteensä 320 miljoonaa markkaa, ja Amer kirjaa kaupoista 20 miljoonan markan voiton.

Amerin toimitusjohtaja Roger Talermo sanoo Citroënin ja Suzukin toimintojen tulleen aikanaan Amerille Korpivaaran yhteydessä ja jääneen runsas vuosi sitten tapahtuneen Toyota-toimintojen myynnin seurauksena edelleen Amerille.
-Kauppa on osa strategiaamme, jonka mukaan keskitymme entistä enemmän päätoimialaamme urheiluvälineteollisuuteen ja sen kannattavuuden parantamiseen, sanoi Talermo.

Citroënin ja Suzukin maahantuontitoiminta siirtyy joulukuun alusta Vehon kokonaan omistamalle Auto-Bon Oy:lle. Kaupan myötä Vehon osuus maahantuoduista henkilöautoista on noin yhdeksän prosenttia.

Auto-Bonin ja Moottorialan Luoton arvioitu liikevaihto kuluvan vuoden tammi-marraskuulta on noin 475 miljoonaa markkaa. Yhtiöiden palveluksessa olevat 110 henkilöä siirtyvät kaupan mukana uusien omistajien palvelukseen. Kaupan seurauksena Amerin liikevaihto laskee aiemmin arvioidusta yli viidestä miljardista alle viiden miljardin markan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.