Amer aikoo vaihtaa K-osakkeet A-osakkeiksi

Amer aikoo vaihtaa äänivaltaiset K-osakkeet pörssilistatuiksi A-osakkeiksi. Vaihtoa perustellaan yhden osakesarjan paremmalla kiinnostavuudella. Villeimpien arvioiden mukaan tämä voi enteillä koko Amerin myyntiä.

Amerin hallintoneuvoston ehdottama osakevaihto tarkoittaa sitä, että nämä yhtiön perustajat vaihtavat K-osakkeensa pörssilistattuihin A-osakkeisiin. Vaihtosuhde ei ole hääppöinen, 10:llä K-osakkeella saa 12 A-osaketta. K-osakkeiden äänivalta kun on 100-kertainen.

Pesuveden mukana menee järjestöjen yli 90 prosentin ääni- ja määräysvalta Amerissa.

Yhteen osakesarjaan siirtymistä perustellaan paremmalla kiinnostavuudella. Sijoittajat laittavat rahansa mieluiten osakkeisiin, joilla saa myös valtaa. Ainakin Amerin tämänpäiväinen kurssinousu näytti tukevan selitystä.

Osakkeiden vaihdettavuus pörssissä parantaa Amerin mahdollisuuksia hankkia uutta pääomaa markkinoilta. K-osakkeista luopuminen poistaa myös yhtiön johdolta epävarmuuden omasta asemastaan. Nykyisin yhtiö voi yhtäkkiä kadota alta, kun K-osakkaat myyvät omistuksensa. Tosin K-osakkeita ei ole saatu kaupaksi yrityksistä huolimatta.

A-osakkeita on toisaalta helpompi myydä ja ostaa. Erään arvion mukaan osakevaihto voikin enteillä koko Amerin myyntiä, joka tapahtuisi osakkeiden ostotarjouksen kautta.
(MTV3/Jari Saario)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat