Mainos

Ambulanssi kiihdytti hälytysvaloissa takaa-ajoon moottoritiellä

Ambulanssin kuljettaja onnistui keskeyttämään vakavan vaaratilanteen moottoritiellä Kuopiossa eilen iltana, kertoo Savon Sanomat.

Vehmersalmelta Kuopion suuntaan ajanut ollut iäkäs autonkuljettaja kääntyi Toivalan rampilta moottoritielle vastaantulevien kaistalle illalla hieman kuuden jälkeen, lehti kertoo.

Kiireettömässä ajossa ollut ambulanssi huomasi tilanteen rampilla ja kääntyi hälytysvaloissa auton perään moottoritielle.

– Kollega teki sekunnissa päätöksen, että vaikka kyydissä on potilas ja kollega, niin nyt estetään suuremmat vahingot ja toivotaan, että meidän valot huomataan, sanoo ambulanssissa ollut sairaanhoitaja Tuija Swärd lehden haastattelussa.

Moottoritiellä ambulanssi oli seurannut autoa vilkut päällä noin kilometrin. Ambulanssi sai pysäytettyä auton moottoritien oikeaan laitaan.

Ambulanssin kuljettaja lähti taskulampun kanssa ohjaamaan liikennettä. Poliisien avulla autot saatiin käännettyä ja tilanne selvisi.

Swärd kiittelee kuljettajana toimineen lähihoitaja Raimo Mäen ajotaitoja. Viisi vuotta sitten Latviasta Suomeen muuttanut ja suomen kielen opetellut Mäki ajoi ambulanssia Riikassakin.

– Hän on kai tottunut siihen, että siellä sattuu ja tapahtuu, Swärd naurahtaa haastattelussa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.