Mainos

Amazonin hakkuut vähenivät hieman

Vuosittain ilmestyvän raportin mukaan Amazonin sademetsäalueesta tuhoutui viime vuonna kaikkiaan noin 17000 neliökilometriä. Ala vastaa suunnilleen Suomen suurimman kunnan, Inarin pinta-alaa.

Satelliittikuvista saatu raportti osoittaa, että Amazonin hakkuut ovat pienentyneet vain hiukan sitten toissa vuoden, jolloin sademetsää tuhoutui nelisensataa neliökilometriä enemmän.

Brasilian ympäristöministerin Jose Sarney Filhon mukaan suunta on kuitenkin kohti parempaa. Hänen mukaansa sademetsien tilanne on viranomaisten hallinnassa ja "luvut olisivat voineet olla tätäkin huonompia". Myös Brasiliaa viime vuonna koetelleen laman uskottiin vaikuttaneen suoraan hakkuiden määrään.
Kansainvälisen ympäristöjärjestön Maan ystävien mukaan syytä tyytyväisyyteen ei kuitenkaan ole. Amazonin suojeluohjelman vetäjän Roberto Smeraldin mukaan tulokset osoittavat, että sademetsien nopea tuhoutuminen uhkaa yhä Amazonia.

-Luvut tosin vähenivät, mutta emme voi myöskään sanoa, että tämä olisi mikään voitto, Smeraldi kritisoi ja huomautti, että maapallon kaikista lajeista yli puolet sijaitsee Amazonilla.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.