Mainos

Alzheimerin tautiin kehitettiin laastarihoito

Alzheimerin taudin hoitoon on kehitetty uusi laastarilääke. Vuoden alussa apteekkeihin tulleella dementialaastarilla voidaan hidastaa sairauden etenemistä.

Dementialaastari tuli maaliskuun alussa Kela-korvauksen piiriin. Korvaus tiputtaa kuukaudeksi riittävän laastaripaketin hinnasta reilut 40 prosenttia.

Alzheimerin tauti on yleisin muistihäiriöitä ja dementiaa aiheuttavista sairauksista, eikä siihen ole parantavaa hoitoa. Suomessa dementiaa sairastaa noin 120 000 ihmistä. Uusia tapauksia ilmenee vuosittain yli 10 000.

Alzheimerin tautia ei voi parantaa

Tautiin ei ole parantavaa hoitoa, mutta markkinoilla on kymmenisen vuotta ollut suun kautta otettava Exelon-lääkevalmiste, jolla sairauden etenemistä voidaan hidastaa. Dementialaastari on saman lääkeyrityksen kehittämä rinnakkaisvalmiste, joka on hyväksytty EU:n alueella syyskuussa 2007.

Alzheimerin tauti tuhoaa aivojen hermosoluja ja laskee aivojen välittäjäaineen tasoa. Dementialääkkeiden vaikuttava aine rivastigmiini auttaa nostamaan välittäjäainetasoa, mikä lievittää sairauden oireita.

Suomessa eriasteista dementiaa sairastaa noin 120 000 ihmistä. Uusia tapauksia ilmenee vuosittain keskimäärin 13000.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.