Mainos

Alvar Aalto -näyttelyssä ennätysyleisö

Kotkassa viime viikolla päättynyt Alvar Aalto -näyttely kiinnosti yleisöä odotettua enemmän, kertoo näyttelyn koonnut arkkitehti Sirkka Soukka. Hän arvioi näyttelyyn tutustuvan noin pari tuhatta henkeä, mutta viime viikolla kun näyttely suljettiin kirjattiin kävijämääräksi 4 700 henkeä.

-Veikatessani kävijämäärää keväällä otin lähtökohdaksi Suomen Rakennustaiteen museossa kesäisin järjestettävät päänäyttelyt, joissa käy keskimäärin 2 500 henkeä, Soukka mainitsee.

Kotkassa tutustui Alvar Aaltoon arkkitehtien ja muun ammattiväen lisäksi myös maallikoita. Aallon suunnitteleman Sunilan tehtaan kupeessa pidettyyn näyttelyyn löysi tiensä myös poikkeuksellisen paljon ulkomaalaisia.

Kotkan kaupunki otti näyttelyllä varaslähdön ensi vuonna vietettävälle Alvar Aallon 100-vuotisjuhlavuodelle. New Yorkin Modernin taiteen museossa järjestetään juhlavuotena Aalto-näyttely, johon matkaa esineistöä myös Kotkasta.

New Yorkissa on Kotkassa nähdyistä esineistä esillä muun muassa Aallon 1937 Pariisin maailmannäyttelyyn suunnittelemia lasiesineitä ja Sunilan alueen pienoismalli vuodelta 1938. Kotkan Sunilan tehdasyhdyskunnan pienoismallin konservoinnin ovat Kotkan kaupunki ja New Yorkin Modernin taiteen museo kustantaneet yhteisvoimin.

New Yorkin Aalto-näyttely avataan helmikuussa. Se käsittelee arkkitehdin koko uraa ja esillä on 50 Aallon työstämää kohdetta. Näyttely liittyy henkilönäyttelysarjaan vuosisadan kuuluisimmista arkkitehdeistä.

Aallosta koottu näyttely jää tiettävästi museon viimeiseksi yhdelle arkkitehdille omistetuksi näyttelyksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.