Mainos

Alueiden komitea arvioi teletoiminnan säätelypolitiikkaa

Euroopan unionin Alueiden komitea on täysistunnossaan Brysselissä hyväksynyt Suomen valtuuskunnan puheenjohtajan Risto Koiviston valmisteleman lausunnon, joka ottaa kantaa komission raporttiin unionin teletoiminnan säätelypolitiikan vaikutuksista.

Komission mukaan operaattorit ovat kokeneet yhä ongelmallisemmaksi markkinoiden kehittymisen kannalta kuntien lisääntyneen aktiivisuuden vaikuttaa erityisesti matkapuhelinmastojen sijoitteluun.

Alueiden komitea korostaa, että kunnat edustavat kaavoitukseen, ympäristöön ja myös kansanterveyteen liittyviä tärkeitä yhteiskunnallisia arvoja, jotka tulee ottaa huomioon niin kaapelien kuin mastojenkin sijoittelussa. Tähän tilanteeseen tulee myös teletoiminnan markkinoiden ja kilpailusäädösten sopeutua.

Komitea pitää komission toimintaa kokonaisuudessaan tuloksiltaan varsin onnistuneena, mutta toivoo, että edelleenkin kehitettäisiin mittausvälineitä, joilla arvioidaan kilpailun vaikutuksia paikallisella tasolla todellisessa palvelujen hankintatilanteessa eikä pelkästään operaattoreiden omiin palvelu- ja hinnoitteluilmoituksiin perustuen.

Telekilpailu ei komitean mielestä saa olla itsetarkoitus. Raportissaan komissio kantaa huolta siitä, miten verkon omistavalla operaattorilla on muita helpompi asema tarjota esimerkiksi laajakaistaisia ADSL-palveluita. Komitean mielestä monet yritykset, kotitaloudet ja julkishallinnon organisaatiot Euroopan eri alueilla olisivat varsin tyytyväisiä siihen, että tärkeät ADSL-palvelut olisivat saatavissa edes yhden operaattorin kautta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.