Mainos

Alueellisten yritystukien ehdotelma valmistunut

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti tänään ehdotukset yritystukien enimmäismääriksi. Vuosien 2000-2006 tukitasot vaihtelevat alueesta ja yrityksen koosta riippuen 10 ja 40 prosentin välillä.

Viime viikon tiistaina hallitus vahvisti esityksensä kansallisista tukialueista, joka annettiin EU:n komission tarkasteltavaksi. Tukialueilla asuu noin 42 prosenttia Suomen väestöstä. Tämä on komission Suomelle määräämä maksimiosuus.

Korkeinta kansallista tukitasoa saadaan maksaa ykkösalueella, eli Itä-Suomessa. Siellä pk-yritysten investointitukien enimmäismäärä on 40 prosenttia, suurten yritysten 30 prosenttia. Kakkosalue kattaa muun muassa Lapin; tukitasot ovat 34 ja 15 prosenttia. Kolmosalueella tasot ovat 25 ja 10 prosenttia.

Enimmäistukimäärät käsittävät investointitukien lisäksi myös muun tuen, kuten Finnveran mahdollisen tuen tai kehitysalueiden korotetun poistomahdollisuuden. Valtio pyrkii tukemaan pk-yrityksiä hallituksen elinkeinopoliittisen ohjelman mukaisesti. Tavoite on samalla pitää valtion menot suunnilleen nykyisellään.

Muutama alue siirtyi uudessa esityksessä ensimmäisen tukialueen piiristä kakkosohjelmaan; tämä koskee muun muassa Lappia, Pohjois-Pohjanmaata ja Keski-Suomea. Sisäministeriön mukaan muutos ei silti aiheuta käytännön seurauksia, sillä päätös mahdollistaa keskimäärin saman tukitason soveltamisen kuin tälläkin hetkellä. Itä-Suomessa tukitaso voi nousta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.