Mainos

Altia ei teekään ohrasta polttoainetta Koskenkorvalla

Altia keskeyttää Koskenkorvan polttoaine-etanolitehdashankkeensa. Syynä on hankkeen kustannusten nousu.

Altia ei rakennakaan Ilmajoen Koskenkorvan viinatehtaan yhteyteen polttoaine-etanolitehdasta. Altian mukaan syynä on hankekustannusten nousu, minkä vuoksi investoinnin jatkaminen ei ole liiketaloudellisesti järkevää. Etanolin valmistus on hyvin kapeiden marginaalien liiketoimintaa, Altia totetaa tiedotteessaan.

Polttoaine-etanolitehtaan rakentamiseksi olisi tarvittu arvioitua enemmän esimerkiksi haponkestävää terästä, jonka hinta on noussut voimakkaasti. Rakentamisen suhdannetilanne on kuuma, ja tammikuun 2007 lopussa myönnetty ympäristölupa toi rakentamiselle kustannuksia lisääviä vaatimuksia.

Altian mukaan investointipäätöksen taustafaktat ja -olettamukset eivät ole muuttuneet. Koskenkorvalla on valmistetty etanolia vuodesta 1938 asti.

Altian mukaan ohra raaka-ainevalintana olisi ollut luonnollinen jatke nykyiselle teknologialle ja osaamiselle, koska suunniteltuun laajennushankkeeseen sisältyi merkittävä määrä synergioita jo olemassa olevan tuotannon kanssa.

Altian oli tarkoitus aloittaa tehtaan rakentaminen toukokuussa. Sen oli määrä tuottaa vuosittain 76 miljoonaa litraa etanolia biobensiinin raaka-aineeksi.

Koskenkorvan tuotantolaitoksen asema säilyy ennallaan. Polttoaine-etanolipäätös ei vaikuta Koskenkorvan nykyiseen toimintaan, viljaviinan, tärkkelyksen ja rehun valmistukseen. Investoinnin keskeyttämispäätöksellä ei ole henkilöstövaikutuksia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.