Mainos

Alppihiihtokausi alkaa – he ovat poissa

Alppihiihdon maailmancup-kauteen 2014-15 startataan Itävallan Söldenissä viikonloppuna ilman muutamia tuttuja nimiä. Moni suurenkin yleisön tuntema alppihiihtäjä seuraa kisat kotikatsomosta lopettamisten ja loukkaantumisten vuoksi.

Tanja Poutiaisen uran päättyminen viime kevääseen jäi suomalaisten urheilun ystävien mieleen, mutta kevään kuluessa ilmaantui muitakin nimekkäitä "alppieläkeläisiä". Kuusi maailmancupin kristallipalloa sekä olympia- ja MM-kultaa voittanut Saksan Maria Höfl-Riesch totesi, että ura pitää lopettaa kun on parhaimmillaan, ja jätti rinteet. Loiston päivinään suvereenisti naisten pujotteluja hallinnut itävaltalainen Marlies Schild ripusti myös monot naulaan. Hänellä tosin riittää kisoissa yhä jännitettävää, kun pikkusisko-Bernadette ja avomies Benjamin Raich kiertävät maailmancupia. Nimilaskijoista uransa päättivät olympiatalveen myös Itävallan Manfred Pranger, kanadalaiset John Kucera ja Michael Janyk, Ranskan Gauthier De Tessieres, Japanin Akira Sasaki, Italian Denise Karbon sekä Sveitsin Fränzi Aufdenblatten.

Tungosta myös sairastuvalla

Loukkaantumiset kuuluvat olennaisena osana alppihiihtoon ja sen saivat kauden kynnyksellä tuta muun muassa Norjan kestomenestyjä Aksel Lund Svindal, itävaltalainen syöksylaksun maailmanmestari Matthias Mayer sekä Saksan ykkösmies Felix Neureuther. Svindalin akillesjänne paukahti niin, että hänen paluunsa rinteisiin tapahtuu aikaisintaan kevättalvella. Polvea ja selkäänsä loukannut Mayer on sivussa Söldenistä, mutta päässee aloittamaan vauhtilajikauden normaalisti marraskuun lopussa. Niinikään selkävaivainen Neureuther on kääntänyt katseensa Levin pujotteluihin marraskuun puolivälissä. Loukkaantuneena on sivussa myös Italian Manfred Mölgg.

Naisalppihiihdon megatähti Lindsey Vonn ei kilpaile vielä Söldenissä, vaikka toipuminen polven ristisiteen leikkauksesta on edistynyt ja hän on päässyt lumille lokakuun alussa. Amerikkalaisen tähtäin on joulukuussa Kanadan Lake Louisessa käytävissä vauhtikisoissa, jotka ovat olleet Vonnille perinteisesti menestyksekkäät.

Alppihiihdon maailmancup-avaus Söldenissä. Naisten ja miesten suurpujottelut suorana MTV Maxilla ja MTV Katsomossa la 25. ja su 26.10. klo 10.15 ja 13.30.

TV-ohjelmat: Hiihtolajit

  Ei tulevia TV-esityksiä

  Tässä lajissa ei ole tiedossa olevia TV-esityksiä seuraavan kolmen kuukauden aikana.

 • Lisää TV-lähetyksiä

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.