Alppihiihto-Kalle teki comebackin!

Alppihiihtäjä Kalle Palanderin paluu kilpailuihin yli vuoden tauon jälkeen toi kakkossijan FIS-pujottelussa Pyhätunturilla keskiviikkona. Miehen jalkavamma ei oikutellut kisassa.

Palander oli ensimmäisen laskun jälkeen kärjessä, mutta toisessa tuli vaikeuksia. Kulunut rata teki tepposet jalkaleikkauksien jäljiltä tositoimiin palanneelle vuoden 1999 maailmanmestarille.

– Olisihan tällainen kisa pitänyt pyrkiä voittamaan, mutta pysyypähän kaveri ainakin nöyränä, säärileikkauksessa ollut Palander veisteli maaliin tultuaan.

Toisessa laskussa viimeisenä alas tullut Palander joutui rinteeseen muodostuneiden urien kanssa vaikeuksiin. Jalka kuitenkin kesti hyvin kovan testin.

– Oli kiva startata, mutta näkihän sen, ettei ole urissa laskenut yhtään. Neljä viikkoa olen treenannut yksin puhtaalla radalla, mikä on ihan eri juttu kuin tuollainen röykytys. Tulipahan jalkakin testattua samalla, ja jos se ei tuossa mennyt paskaksi, niin ei sitten missään. Kipuja ei ollut yhtään, Palander myhäili.

Mies on kertonut aiemmin että puoliso Riina-Maija patisteli miehen rinteeseen.

– Hän sanoi ystävälleen, ettei tiedä mitään niin pahaa, kuin loukkaantunut työtön urheilija kotona.

Palander on saamassa rinteeseen harjoitteluseuraa perheen sisältä, sillä hänen kaksivuotias tyttärensä Oda-Sofia on jo tehnyt ensimmäiset laskunsa rinteessä.

– Oda-Sofia oli pääsiäisenä ensimmäistä kertaa rinteessä. Hän laski kaksi semmoista kymmenen metrin liipaisua. Todella hienosti hän veti. Ei kaatunut kertaakaan, joten siinä mielessä ei ole tullut isäänsä, Palander naureskeli.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat