Mainos

Alppien tunnelipalossa ainakin kaksi kuollutta

Renkaita kuljettanut rekka syttyi tuleen tunnelissa, jolloin se sytytti samalla laajan tulipalon.

Ranskan ja Italian välillä sijaitsevassa Frejus'n maantietunnelissa syttynyt tulipalo on vaatinut kahden ihmisen hengen, viranomaiset kertoivat tänään. Kuorma-autoliikenne käännytettiin tänään Montblancin tunneliin.

Alustavien tietojen mukaan kuolleita olisi ollut vain yksi, mutta pelastustöiden yhteydessä löytyi toinenkin ruumis. Uutistoimistotietojen mukaan molemmat kuolleet ovat Slovenian kansalaisia ja tiettävästi rekkakuskeja. Savumyrkytyksen sai kaikkiaan 20 henkilöä. Heidät kuljetettiin sairaalahoitoon.

Onnettomuus sattui myöhään eilen, kun renkaita kuljettamassa ollut rekka syttyi tuleen. Viranomaisten mukaan tuli levisi myös kahteen muuhun rekkaan. Palo on saattanut saada alkunsa kuorma-autosta valuneen polttoaineen syttymisestä, kerrottiin italialaisesta tunnelia huoltavasta yrityksestä.

Onnettomuus sattui 13 kilometriä pitkässä tunnelissa, mikä vaikeutti pelastustyöntekijöiden pääsyä palopaikalle. Tie oli illalla ja yöllä tunnelin kohdalta poikki.

Frejus'n tunnelin liikenne on kaksinkertaistunut siitä, kun Montblancin tunneli suljettiin vuoden 1999 onnettomuuden jälkeen korjaustöitä varten. Tuossa onnettomuudessa kuoli 39 ihmistä. Montblancin tunneli avattiin liikenteelle jälleen vuonna 2002.

Frejus'n tunnelin läpi ajaa noin 5 800 kuorma-autoa vuorokaudessa. Määräyksiä on tiukennettu Montblancin onnettomuuden jälkeen, ja tunnissa tunnelin kautta saa ajaa korkeintaan 220 raskasta kuorma-autoa kumpaankin suuntaan. Niiden nopeus ei saa ylittää 70 kilometriä tunnissa. Joulukuun 2002 jälkeen kymmentä vuotta vanhemmat kuorma-autot eivät ole saaneet käyttää tunnelia.

Frejus'n maantietunneli pysyy korjausta suorittavan yhtiön mukaan kiinni jopa kuukausien ajan. Tunnelia joudutaan korjaamaan noin kymmenen kilometrin matkalta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.