Mainos

Alpeilla rajua lumisadetta – suomalaisten suosikkikohteessa lumivyöryvaara

Alppien alueella on viime päivinä satanut rajusti lunta. Hiihtomatkailijoiden vinkkelistä katsottuna tilanne on erinomainen.

Itävallan suurimmassa laskettelukeskuksessa Söldenissä lunta on jo 140 senttiä. Seuraavat kolme vuorokautta lupaavat lumipallo.fi-sivuston mukaan alueelle vielä 20 senttiä uutta lunta. Italian Cerviniassa lumimäärä on jo peräti 260 senttiä

– Käytännössä kaikki Alppien keskukset ovat tänä viikonloppuna auki, hiihtokausi on alkanut joka paikassa. Lumitilanne siellä on joulukuussa epätavallinen, siis se on hyvä, Suomen suurimman hiihtomatkajärjestäjän STS Alppimatkojen johtaja Harri Kaijanto sanoo MTV3:lle.

– Alpeille on tulossa hyvä hiihtotalvi, Kaijanto jatkaa.

Vyöryvaara

Kova lumentulo aiheuttaa myös tiettyjä vaaratilanteita. Sveitsin Verbierissä kaikki hissit ovat olleet pari päivää kiinni. Myös Verbier on suosittu kohde suomalaisten laskijoiden ja lautailijoiden keskuudessa.

– Verbierin tarkkaa lumimäärää on vaikea arvioida. Ylös ei pääse ja lumi on tukkinut web-kamerat. Siellä on myös korkeimman luokan lumivyöryvaara päällä, Kaijanto sanoo.

Lumivyöryvaara on päällä myös useassa muussa kohteessa.

Suomesta tehdään Alpeille vuosittain noin 14 000 valmismatkaa. Suomen hiihtokeskusyhdistyksen (ski.fi) mukaan Suomessa on jopa 1,2 miljoonaa laskettelun harrastajaa. Heistä 89 prosenttia luokittelee itsensä aktiivisiksi harrastajiksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.