Alonso: Meidän rengas näytti toimivan

Formula ykkösten Kiinan GP:n perjantaiset harjoitukset jättivät kärkikuljettajat mietteliäiksi. Toisen harjoitusjakson aikana rataa liukastanut kevyt sade jätti kuljettajat ja tallit vielä pohtimaan rengasvalintoja varsinkin, kun lauantaina ja sunnuntaina Shanghain radalla saattaa ennusteiden mukaan sataa vettä.

MM-sarjassa toisena kahden pisteen erolla oleva Ferrarin Michael Schumacher ajoi toisessa harjoituksessa viidenneksi nopeimman ajan jääden Williams-tallin testikuljettaja Alexander Wurzin kärkiajasta 1,1 sekuntia. Sarjaa johtava Renaultin Fernando Alonso oli Renaultillaan toisen harjoituksen kuudenneksi nopein 1,2 sekuntia kärjestä.

- Nyt täytyy analysoida harjoitusajat tarkasti. Olosuhteet olivat aika erilaiset kuin mitä odotamme niiden kisan aikana oleva. Luulen, että kunnon tieto renkaiden käyttämisestä saadaan vasta lauantain harjoituksissa. Meidän rengas tosin näyttäisi toimivan hyvin, Alonso tuumi.

Shanghain hulppea 5,4 kilometrin rata on erittäin nykyaikainen, keskinopea rata, jossa kuljettajien ja tallien kiusana on pitkien mutkien, niin hitaiden kuin nopeiden, tuoma rasitus renkaalla. Erityisen vasen eturengas on kovilla, sillä nopealla radalla ajetaan yleensä pehmeillä seoksilla. Kuljettajat valitsevat renkaat lauantain aika-ajoon ja sunnuntain kilpailuun lauantain harjoituksen jälkeen.

Alonso ja Schumacher viihtyvät Shanghain radalla, jossa on hyvät ohitusmahdollisuudet. Alonso puolustaa sunnuntaina viime vuoden Kiinan GP:n voittoa. Schumacher taas ajaa uransa viimeisen Kiinan GP:n ja tavoittelee uransa ensimmäistä voittoa Shanghain radalta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat