Alonso ei sulje pois välivuotta

Fernando Alonso sanoo olevansa nyt päätöksentekijän roolissa F1-kuljettajamarkkinoilla.

Lauantaina kävi selväksi, että Alonso jättää Ferrarin ja Sebastian Vettel siirtyy italialaistalliin, mutta Alonson seuraavasta liikkeestä ei ole vielä varmaa tietoa. Huhujen mukaan hän olisi lähellä McLaren-sopimusta.

- En ole vielä täysin päättänyt. Minulla on mielessäni suunnitelma. Se on ollut valmiina 2-3 kuukautta. Minulla on etuoikeutettu asema, koska voin enemmän tai vähemmän päättää, minne menen sekä sen hetken, milloin menen. Olen ansainnut sen arvostuksen vuosien varrella, etenkin viimeksi kuluneen viiden Ferrari-vuoden aikana, Alonso sanoi.


Alonson vastauksista voi päätellä, että hänellä on varsin pitkä lista vaatimuksia tulevalle tallilleen.


- Koska olen päätöksentekijänä, niin nyt näkemämme kuljettajaliikkeet kuvastavat sitä, mitä minä olen päättämässä. Odotetaan vielä vähän aikaa ja kun saan viimeiset epäilykseni täysin selvitettyä, niin kerron, mihin menen, Alonso totesi.


Mikäli Alonso ei saa miltään tallilta haluamiaan takeita, vaikuttaa jopa välivuoden pitäminen mahdolliselta. Alonsolta kysyttiin aika-ajon jälkeen suoraan, harkitseeko hän välivuoden pitämistä?


- Mahdollisuuksia on monia. Minä olen halunnut monen kuukauden ajan tehdä yhden asian. Haluan voittaa. Haluan olla maailmanmestari. Haluan työskennellä ammattimaisesti, kuten koko urani ajan. Haluan olla onnellinen. Tarvitsen monia asioita. Jos ne kaikki saadaan kohdalleen, menee se yhteen suuntaan ja se suunta liikuttaa markkinoita, kuten nyt tapahtuu, Alonso vastasi.

Lue myös:

    Uusimmat