Mainos

Aloite: Näin kovia rangaistuksia pedofiileille toivotaan

Jos kansanedustaja Kari Tolvasen (kok.) ajama lakialoite toteutuisi, nousisi vähimmäisrangaistus lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä neljästä kuukaudesta vuoteen vankeutta. 90 kansanedustajaa on allekirjoittanut Tolvasen aloitteen.

Rangaistus olisi samansuuruinen kuin raiskauksesta langetettava vähimmäisrangaistus. Ennen kesää hyväksikäytön rangaistusminimi oli 14 päivää.

Vähimmäistuomio törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä olisi kaksi vuotta vankeutta, eli rikoksesta ei voisi käytännössä selvitä enää ehdollisella. Vastaava minimi on törkeässä raiskauksessa.

Pidempi rangaistus takaisi hoidon

Ajatuksena on, että kun aiempaa useampi hyväksikäyttäjä joutuisi vankilaan ja istuisi siellä pidempään, rikoksen uusimismahdollisuus vähenisi ja tuomittuja saataisiin paremmin hoidon piirin. Nykyisin ongelmana on muun muassa se, ettei osa seksuaalirikollisista pysty osallistumaan kahdeksan kuukautta kestävään Stop-hoito-ohjelmaan, koska heidän tuomionsa pituus ei sen läpikäymiseen riitä.

Entinen oikeusministeri, kansanedustaja Tuija Brax (vihr.) tähdentää, että lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä voi saada nykyisellään ankaran tuomion niissäkin tilanteissa, joissa tekoon ei ole sisältynyt fyysistä koskemista.

Hän myös muistuttaa, että uunituoreessa laissa kaikki lapsiin kohdistuvat sukupuoliyhteyden sisältävät rikokset katsotaan törkeiksi, jolloin maksimirangaistus on kymmenen vuotta.

Raiskauksesta saa nyt enimmillään kuusi vuotta vankeutta ja törkeästä raiskauksesta kymmenen vuotta.

(MTV3 - STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja