Mainos

Alma Median tulos selvästi odotettua parempi

Vaikka mediakonsernin alkuvuoden tulos heikkeni vuodentakaisesta, sen tulos ylitti kuitenkin analyytikoiden ennusteet.

Viestintäkonserni Alma Media teki alkuvuonna odotettua paremman tuloksen. Konsernin tulos oli ennen veroja alkuvuonna 5,9 miljoonaa euroa, kun se vielä vuotta aiemmin oli vajaat kaksi miljoonaa euroa enemmän. Tulos oli kuitenkin huomattavasti parempi kuin ennakkoon oli arvioitu. SME-palvelu ja Kauppalehti keräsivät ennen tuloksen julkistamista neljältä pankkiiriliikkeeltä ja investointipankilta ennusteita, joiden mediaaniksi tuli 0,4 miljoonaa euroa tappiota.

Ilmoitettuun tulokseen eivät sisälly Broadcasting-divisioonan luvut. Mikäli tulokseen lasketaan mukaan myös Broadcasting-divisioonan osuus, konsernin tulos alkuvuonna oli 8,2 miljoonaa euroa. Vuoden 2004 tammi-maaliskuussa vastaava luku oli 8,7 miljoonaa euroa.

Konsernin osakekohtainen tulos oli alkuvuonna 0,07 euroa. Analyytikot olivat ennustaneet osakekohtaisen tuloksen jäävän 0,05 euroa tappiolliseksi.

Alma Median liikevaihto kasvoi alkuvuonna hieman. Tammi-maaliskuussa konsernin liikevaihto nousi kaksi miljoonaa 69 miljoonaan euroon. Etenkin MTV3:n mainosmyynti kasvoi ajanjaksolla selvästi.

Alma Media ilmoittaa käynnistävänsä välittömästi yt-neuvottelut emoyhtiössä ja divisioonien hallintotoiminnoissa tehostaakseen konsernirakennetta. Neuvottelut koskevat 20-30 työpaikkaa.

Yt-neuvottelut ovat seurausta Alma Median Broadcasting-divisioonan myynnistä Bonnier & Bonnier AB:n ja Proventus Industrier AB:n omistamalle yhtiölle. Kaupan seurauksena Alma Median liikevaihdosta siirtyi noin 40 prosenttia ja henkilöstöstä noin 500 henkilöä Alma Median ulkopuolelle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.