Mainos

Alma Median Telanne: Verkkosisällöt maksullisiksi

Sanomalehtien nettiversiot muuttuvat maksullisiksi tulevaisuudessa, uskoo Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne. Verkkouutisten haastattelema Telanne kuitenkin painotti, että muutos vaatii aikaa.

-Kyllä sisältöjen täytyy olla sen verran arvokkaita, että kuluttajat ovat valmiita niistä maksamaan, on kyseessä sitten mikä tahansa väline tai kanava, jonka kautta sisältöjä käytetään, Telanne sanoi Verkkouutisille.

Telanne ei kuitenkaan usko, että kotimaisten kaupallisten medioiden välillä löytyisi yhteisiä päätöksiä maksullisuuteen siirtymisestä.

-Joku varmasti kokeilee maksulliseen nettilehteen siirtymistä, ja jos siitä onnistumisia syntyy, niin toiset varmaan seuraavat mielellään perässä, Telanne arvioi.

Ulkomailla muun muassa mediamoguli Rupert Murdochin omistaman News Corporation -yhtiön sanomalehdet ovat muuttaneet sisältöään netissä maksulliseksi. Esimerkiksi brittilehti The Times menetti valtaosan nettilukijoistaan sen jälkeen, kun sisältö muuttui maksulliseksi heinäkuun alussa.

Keskisuomalaisesta on näillä näkymin tulossa ensi vuoden alussa ensimmäinen suomalaislehti, joka muuttaa merkittävän osan verkkosisällöstä maksulliseksi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.