Mainos

Alma Medialle kolme digilupaa

Valtioneuvosto on päättänyt uusien digitaalisten tv-kanavien toimiluvista. Päätöksen myötä Suomeen tulee alalle uusia yrittäjiä ja erikoiskanavia.

Jaossa oli kahdeksan kaupallista kanavaa, joista enin osa jaettiin Sanoma-WSOY- ja Alma Media -konsernien kesken. Omat digikanavansa saavat odotetusti MTV ja Ruutunelonen. Muut toimilupien saajat ovat Suomen Urheilutelevisio, Wellnet Oy, Helsinki Media, Werner Söderström Oy, ranskalaisen Canal+:n omistama Deuterium Oy sekä alueellista ohjelmistoa lähettävä City TV. Suomen Urheilutelevision omistavat tässä vaiheessa puoliksi Helsinki Media ja MTV. Hakemuksia hylättiin kaikkiaan 18. Ilman digikanavan toimilupaa jäivät mm. Sonera ja Helsingin Puhelin.

Yleisradio saa oman kanavanippunsa. Nykyisten TV1:n ja TV2:n lisäksi Yleisradio kaavailee perustavansa uuden 24 tunnin uutiskanavan, kulttuuri- ja opetuskanavan sekä erillisen kanavan ruotsinkielisen FST:n ohjelmille.

Toimiluvat myönnettiin kymmeneksi vuodeksi, 1.9.2000-31.8.2010. Säännöllinen digitaalinen lähetystoiminta on tarkoitus aloittaa Suomessa asteittain ensi vuoden loppupuolelta lähtien. Valtioneuvoston tavoitteena on lopettaa nykyinen, analoginen lähetystoiminta vuoden 2006 lopussa.

Heinonen: Vahvat yhtiöt voittivat

Liikenneministeri Olli-Pekka Heinosen mukaan digikanavien jaossa hallituksen tavoitteena oli, että toimiluvan saaneet yhtiöt ovat riittävän vahvoja kilpailemaan keskenään. Niiden halutaan myös harjoittavan pitkäjänteistä tv-toimintaa.

Samalla kuitenkin tähdättiin myös siihen, että alalle tulisi uusia toimijoita.
(MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.