Mainos

Alma Media teki ostotarjouksen Pohjolan Sanomien osakkeista

Alma Media on tehnyt julkisen ostotarjouksen kaikista Pohjolan Sanomien osakkeista. Yhtiö ilmoittaa olevansa valmis maksamaan sekä Pohjolan Sanomien A- että K-osakkeista 32 markkaa kappaleelta.

Lisäksi Alma lupaa 8 markan lisähinnan osakkeelta, mikä sen omistus nousee lokakuun loppuun mennessä yli kahteen kolmasosaan yhtiön osakkeista. Ostotarjous alkaa 21. syyskuuta ja päättyy lokakuun lopussa. Alman tarjoama hinta on selvästi viime aikoina pörssissä tehtyjä kauppoja korkeampi. Viimeksi Pohjolan Sanomien A-osakkeesta on tarjottu 17 markkaa.

Alma Media-konserni on ollut Pohjolan Sanomien suurin osakkeenomistaja helmikuusta 1997 lähtien. Konserni omistaa 45 prosenttia yhtiön osakkeista ja 30 prosenttia äänimäärästä. Alpress Oy:n toimitusjohtajan Heikki Sarasteen mukaan tavoitteena on nyt saada omistusosuus nousemaan yli konserniyhtiörajan.

Toimitusjohtajan Matti Packalénin mukaan Alma Media haluaa suurena omistajana turvata se, että Lapissa ilmestyy kaksi vahvaa ja itsenäistä maakuntalehteä myös tulevaisuudessa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.