Mainos

Alma Media myy Talentumin osakkeet Kauppalehdelle

Alma Media on myynyt Talentumin osakkeensa Kauppalehdelle. Alma Media omisti yhden kolmanneksen Talentumista maaliskuusta 2001 lähtien. Alma maksoi osakkeista 60 miljoonaa euroa. Nyt ne myytiin eteenpäin 33 miljoonalla eurolla.

Alma Media


Alma Media on myynyt Talentumin osakkeensa tytäryhtiölleen Kauppalehdelle. Alma Media on omistanut yhden kolmanneksen, 32, 8 prosenttia, Talentumista maaliskuusta 2001 lähtien. Alma maksoi osakkeista 60 miljoonaa euroa. Nyt ne myytiin eteenpäin 33 miljoonalla eurolla.

Talentumin kurssi on tullut alaspäin muutamassa vuodessa. Alma Median toimitusjohtajan Juho Lipsasen mukaan osakkeiden myynti konsernin Business Information Groupin (BIG:n) yhteyteen selkeyttää tilannetta.
Juho Lipsanen muistuttaa, järjestely leikkaa kuluvan vuoden liikevoittoa noin 16 miljoonalla eurolla, mutta se on joka tapauksessa voitollinen.

Julkisuudessa on tällä viikolla aiemmin arvioitu Alma Median lunastavan Talentumin muiden omistajien osakkeet. Yhtiöjärjestyksen mukaan sen olisi tehtävä ostotarjous muille osakkaille, koska sen omistusosuus on yksi kolmannes. Talentum on saanut lukuisia ostotarjouksia viime kuukausina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.