Mainos

Alma Media: Korhonen erotettiin epärehellisyyden takia

Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne kertoo MTV3:n uutisille, että Lapin Kansan päätoimittajaksi valittu Johanna Korhonen erotettiin epärehellisyyden takia. Hän valehteli työhaastattelussa puolisonsa poliittisen aktiivisuuden. Korhosen puoliso on Telanteen mukaan kuntavaaliehdokkaana Espoossa. Alma Media vaatii päätoimittajien puolisoilta poliittista neutraliteettia.

- Korhonen oli epärehellinen koskien hänen puolisonsa poliittista aktiivisuutta. Meille on erittäin tärkeää, että päätoimittajiamme lähiomaiset, tarkoitan nyt puolisoita, ovat neutraaleja. Maakuntalehtien päätoimittajilta odotetaan ehdotonta puolueettomuutta ja neutraliteettia. Tätä kysyttiin työhaastattelussa Korhoselta ja hän väitti meille, ettei hän eikä hänen puolisonsa ole politiikassa mukana. Minulle selvisi maanantaiaamuna, että hänen puolisonsa onkin kunnallisvaaliehdokkaana Espoossa, Telanne kertoo.

Helsingin Sanomien ja Iltasanomien tietojen mukaan Korhosen puoliso on lupautunut kuntavaaliehdokkaaksi Vantaalla.

Toimitusjohtaja Telanteen mukaan Korhosen puolison naiseus ei ollut irtisanomisen peruste.

- Meillä on vastaavia parisuhteita Alma Mediassa lukuisia, hyviä työntekijöitä ja onnellisia perheitä. Alma Mediaan mahtuu ja meillä pitääkin olla erilaisia ihmisiä. Korhonen tietää hyvin, ettei parisuhde ollut syy.

Johtajasopimukseen liittyy rahaa

Telanne myös kiistää tarjonneensa Korhoselle satatuhatta euroa vaikenemisesta.

- Tämä ei pidä paikkaansa. Alma Median johtajasopimuksissa määritellään aina, millä tavalla työsuhde puretaan, ja niissä määritellään myös irtisanomisajan korvaus ja mahdollinen lisäkorvaus, jos työnantaja niin katsoo. Alma Media noudattaa tehtyjä sopimuksia, tästä on kyse, Telanne kertoo.

Telanne on valmis käräjille asiasta, jos Korhonen hänet sinne haastaa.

- Siitä vaan, olemme valmiita. Meillä on ollut useita ihmisiä prosessissa mukana, myös ulkopuolinen konsultti, joten tiedämme, mitä Korhonen sanoi työpaikkahaastattelussa.

Telanne kertoo yrittäneensä soittaa Korhoselle kerran, mutta tämä ei vastannut.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.