Mainos

Alma Media ja Korhonen yhä erimieltä haastatteluista

Kiistely Lapin Kansan päätoimittajaksi valitun Johanna Korhosen potkuista on jatkunut. Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne korosti edelleen, että luottamuspula syntyi siitä, että Korhonen valehteli rekrytointiprosessissa useasti.

- Mitä muuta Telanne tähän voisi sanoa kuin, että minä valehtelen. Tietenkin hän voi esittää myös, että olen sairas tai häiriintynyt tai jotain, tokaisi Korhonen.

- Valehtelua on hänen (Telanteen) mukaansa se, että minä olen puhunut puolisosta ja lapsista mitenkään erikseen ilmoittamatta, että huomatkaa muuten, että puoliso tarkoittaa nyt tässä yhteydessä naista eikä miestä.

Korhonen lisäsi, että toinen osoitus vilpillisyydestä oli Alma Median mukaan se, että hän ei haastatteluissa aktiivisesti korjannut väärinkäsitystä, että hänen puolisonsa olisi mies.

Telanne taas sanoi tänään tiedotteessaan, että Korhosen perhesuhteet tai hänen puolisonsa sukupuoli eivät ole vaikuttaneet päätökseen purkaa Korhosen johtajasopimus

Telanne ja Korhonen ovat siitä yhtä mieltä, että sukupuolisesta suuntautumisesta ei ollut rekrytointihaastatteluissa puhetta. Telanteen ja Korhosen näkemykset eroavat kuitenkin edelleen sen suhteen, oliko haastatteluissa puhetta Korhosen puolison nykyisestä poliittisesta toiminnasta.

- Kysyimme, onko hän tai puoliso aktiivisesti politiikassa mukana, Telanne sanoi tänään.

Korhosen mielestä puhetta oli vain poliittisesta aktiivisuudesta Rovaniemellä. Hän sanoo ymmärtävänsä, ettei päätoimittajan puoliso voisi olla aktiivisesti mukana paikallispolitiikassa. Korhonen väittää kuitenkin, että puolison nykyisestä poliittisesta toiminnasta ei tullut puhetta.

Puoliso on ehdolla Vantaan kunnallisvaaleissa vasemmistoliiton ehdokkaana. Korhosen mukaan tämä kuitenkin lopetti kampanjoinnin heti Lapin Kansan työpaikan varmistuttua.

Korhonen toivoo, että yritysjohtajat lopettaisivat syrjinnän

Korhonen toivoo, että aiheesta virinnyt julkinen keskustelu herättäisi yritysjohtajat viimeinkin siihen, että Suomen lainsäädäntö koskee myös heitä. Hän viittaa yhdenvertaisuuslakiin, jonka perusteella kielletään syrjintä esimerkiksi sukupuolen ja vakaumuksen perusteella ja joka on säädetty lähes parikymmentä vuotta sitten.

Kai Telanne painotti vielä tiedotteessaan, että Alma Media arvostaa työntekijöitään riippumatta heidän yksityiselämästään tai perhesuhteistaan.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.