Mainos

Alma Media ehdottaa tv-toiminnan myyntiä

Alma Median hallitus ehdottaa yhtiön osakkeenomistajille Alman televisio- ja radiotoiminnan myymistä Bonnier & Bonnierin ja Proventus Industrierin omistamalle yhtiölle. Käytännössä tämä tarkoittaa MTV:n ja Radio Novan myymistä. Ehdotetun kaupan arvo nousee aamulla julkistetun Alma Median tiedotteen mukaan 460 miljoonaan euroon.

Hallituksen ehdotuksen mukaan ostajat myisivät kaikki omistamansa Alma Median osakkeet perustettavalle uudelle Almanova-yhtiölle, joka jatkaa Alma Median nimellä sanomalehtien kustantamista, taloustiedon julkaisemista ja luokiteltujen markkinapaikkojen toimintaa.

Bonnierille ja Proventukselle myydään 460 miljoonan euron liikearvosta Alman televisio- ja radiotoiminta. Kauppaa käsittää 100 prosenttia MTV:n osakkeista sisältäen 23,4 prosenttia Ruotsin TV4 AB:n osakkeista ja 74 prosenttia Oy Suomen Uutisradio Ab:n eli Radio Novan osakkeista.

Almanova ostaisi Bonnierilta ja Proventukselta Alman osakkeita 340 miljoonalla eurolla. Ehdotettu järjestely on Alman hallituksen mukaan selvästi Schibstedin tarjousta korkeampi.

Valtaosa osakkeenomistajista tukee esitystä

Kolmea neljäsosaa kaikista äänistä ja noin 60 prosenttia Alma Median osakkeista edustavat osakkeenomistajat ovat hallituksen mukaan ilmoittaneet etukäteen tukevansa ehdotettua järjestelyä.

Alma Median ylimääräinen yhtiökokous on kutsuttu koolle ensi maanantaiksi. Se käsittelee sekä Broadcastingin myyntivaltuuksien antamista yhtiön hallitukselle ja Alma Median toimialapykälän muuttamista että Schibstedin tarjousta, joka julkistettiin 3. tammikuuta.

Stadigh: Ehdotus edullisin omistajille

Alma Median hallituksen varapuheenjohtajan Kari Stadighin mukaan hallituksen ehdottama järjestely on osakkeenomistajille selvästi parempi kuin Schibstedin tarjous. Alma Median hallituksen mukaan ehdotettu järjestely antaa koko Alma Median laskennalliseksi markkina-arvoksi 813 miljoonaa euroa optiotodistusten lunastamisen jälkeen.

-Osakkeenomistajat saavat ehdollisessa tarjouksessa merkittävän käteissuorituksen. Lisäksi vaihtotarjoukseen osallistuvat osakkeenomistajat saavat huomattavasti suuremman suhteellisen osuuden uudesta Alma Mediasta, jonka liiketoiminta kattaa nykyisen Alpressin, Business Information Groupin ja Mediapalveluiden liiketoiminnot, sanoi Stadigh Alman pörssitiedotteessa.

"Henkilöstön asema turvattu"

Toimitusjohtaja Juho Lipsasen mukaan järjestelyssä syntyvä uusi Alma Media olisi pörssiyhtiö, jolla on valmiudet parantaa hyvää kannattavuuttaan ja lisätä kassavirtaansa. Ehdotus turvaa Lipsasen mukaan myös henkilöstön aseman niin uudessa Alma Mediassa kuin uuteen omistukseen siirtyvässä Broadcasting-divisioonassa.

Almanova tekee Alma Median hallituksen ehdotuksen mukaan muille Alman osakkeiden omistajille kuin Bonnierille ja Proventukselle julkisen ostotarjouksen yhtiön osakkeista.

Tarjouksessa I-sarjan osakkeista maksetaan 14,00 euroa, josta 6,50 euroa käteisenä ja loput Almanovan osakkeina ja II-sarjan osakkeista 12,00 euroa, josta 5,60 euroa käteisenä ja loput Almanovan osakkeina. Vuoden 1999A-optiotodistuksista tarjotaan 29,00 euroa ja 1999B-optiotodistuksista 25,70 euroa käteisenä.

Alma maksaa osakkeistaan 340 miljoonaa euroa

Järjestelyssä Bonnier&Bonnier ja Proventus Industrier myyvät samaan aikaan Broadcasting-divisioonan myynnin kanssa omistamansa Alman osakkeet Almanovalle. I-sarjan osakkeita ne myyvät 13114 380 hintaan 14 euroa osakkeelta ja II-sarjan osakkeita 13006 588 hintaan 12 euroa osakkeelta. Kauppahinnaksi tulee yhteensä noin 340 miljoonaa euroa.

Ehdotetun järjestelyn lopputuloksena syntyvä uusi Alma Media Oy jatkaisi kaikkea Alma Median nykyistä liiketoimintaa Broadcastingia lukuun ottamatta. Nykyisten II-sarjan osakkeenomistajien osuus uuden Alman äänistä nousisi 61,6 prosenttiin. Uuden yhtiön pro forma -liikevaihdon Alma arvioi tänä vuonna 292 miljoonaksi euroksi ja viime vuonna 282 miljoonaksi euroksi.

Jos muut osakkeenomistajat paitsi Bonnier ja Proventus hyväksyvät vaihtotarjouksen, yhtiön pro forma-omavaraisuusaste on 49 prosenttia ja ulkomaalaiset omistavat yhtiöstä kolmanneksen. Alma Media on STT:n suurin osakkeenomistaja.

(MTV3-STT)

(Yhdeksän uutiset 24.01.2005)

Analyytikko uskoo MTV3:n ja Ruotsin TV4:n yhdistyvän.
(Yhdeksän uutiset 24.01.2005)

MTV3:n linjaan ei ole tulossa suuria muutoksia.
(Seitsemän uutiset 24.01.2005)

Markkinoilla kritisoidaan ehdotusta Alman tv-toiminnan myymisestä.
(Kauppalehden talousuutiset 24.01.2005)

Toimitusjohtaja Juho Lipsanen: Toteuttamiskelpoisista vaihtoehdoista paras.
(Kauppalehden talousuutiset 24.01.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.