Mainos

Alma Media aloittaa kehityshankkeiden lisenssioinnin

Alma Media aloittaa uuden median liiketoimintakonseptien ja applikaatioiden kaupallistamisen, patenttien ja muiden Industrial Property Rightsien lisenssoinnin sekä Venture Capital - toiminnan.

Alma Medialla on yli 30 verkkopalvelua, jotka perustuvat pitkälti omaan tutkimukseen ja tuotekehitystyöhön. Käyttäjämäärillä mitattuna Alma Media on Suomen suurin Internet-palveluiden tuottaja. Omaan sisältöön perustuvilla verkkopalveluilla on yhteensä yli 440 000 viikottaista käyttäjää. Näistä yli 400 000 on rekisteröitynyt Alma Median asiakashallintatietokantaan. Eri applikaatioihin liittyy useita patentoituja- ja patenttihakemusvaiheessa olevia immateriaalioikeuksia.

Alma Media Net Ventures Oy:n toiminta laajenee. Alma Media Net Ventures on vastannut uuden median tutkimuksesta ja tuotekehityksestä sekä sekä Alma Median Internet-sovellusten vaatiman tekniikan ylläpidosta ja kehittämisestä. Jatkossa Alma Media Net Ventures Oy:n liiketoiminta-alueena on aikaisempien tehtävien lisäksi asiakashallintaan, sisällöntuotantoon ja e-commerceen liittyvien liiketoimintakonseptien kaupallinen hyödyntäminen sekä kotimaassa että ulkomailla. Lisäksi Alma Media Net Ventures Oy hyödyntää mm. uuden median palvelusovellutuksia sekä patentteja.

Alma Media on hankkinut osakkuuksia uuden median alueella toimivista yrityksistä. Konsernilla on osakkuuksia mm. Domiras Oy:ssä, californialaisessa Netsage Corporationissa, eToria ylläpitävässä Wireless Commerce Limited Oy:ssä ja tamperelaisessa Almare Oy:ssä. Alma Media Net Ventures vastaa jatkossa myös näistä osakkuuksista sekä konsernin muista uuteen mediaan liittyvistä strategisista sijoituksista.

Alma Median New Media -liiketoimintaryhmän liikevaihto vuodelta 1999 oli 29 miljoonaa markkaa. Kuluvana vuonna liiketoiminnan orgaanisen kasvun odotetaan olevan yli sata prosenttia.

Alma Media Net Ventures kartoittaa ensivaiheessa Alma Median kehittämien liiketoimintakonseptien ja immateriaalioikeuksien kaupallistamismahdollisuudet ja tavoitteena on, että varsinaiseen kaupallistamiseen päästään kuluvan vuoden aikana.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.