Ällöttävä totuus kahvikupistasi – et ehkä halua tietää sisältöä

Saatat vetää aamukahvit väärään kurkkuun tämän luettuasi.

Käytätkö aina työpaikallasi samaa kahvimukia, jonka peset satunnaisesti? Et ehkä ole tullut ajatelleeksi, mitä kaikkea mukisi sisällä voi muhia. Saman kahvimukin käyttö on toki ekologista, mutta mukin huolimaton puhdistus johtaa asiantuntijan mukaan melko kuvottaviin seurauksiin.

– Jopa 20 prosenttia työpaikkojen kahvimukeista pitää sisällään ulosteperäisiä bakteereita. Noin 90 prosentissa mukeista on muita pöpöjä sisällä, Arizonan yliopiston professori ja bakteeriasiantuntija Charles P. Gerda paljastaa.

Professori: Pienikin kahvirinkula synnyttää mikrobeja

Ällöttäviä pöpöjä ajautuu professori Gerdan mukaan mukeihin siksi, että useimmat ihmiset pesevät kahvikuppinsa työpaikalla huolimattomasti käsin bakteereja kuhisevilla sienillä tai harjoilla.

– Sienistä ja harjoista mukiin siirtyvät bakteerit voivat elää siellä jopa kolme päivää, Gerda muistuttaa.

Bakteeriasiantuntija kehoittaakin viemään mukin päivittäin kotiin astianpesukoneen käsittelyyn. Professorin mukaan kahvijämien ei myöskään kannata antaa muhia kupissa yli tuntia.

– Pese muki edes kuumalla vedellä, saippualla ja paperilla. Jos muki seisoo työpöydälläsi käytön jälkeen, mikrobit alkavat lisääntyä välittömästi. Pesäkkeet jatkavat kasvamistaan, vaikka kupin pohja sisältäisi vain pienen kahvirinkulan.

Lähde: UPI

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja