Ällöttävä totuus – julkiset vessat bakteeripesäkkeitä!

Pelkäätkö yleisiä WC-tiloja pintojen päällä kuhisevien likaisten eritteiden ja bakteerihiukkasten takia? Syytäkin olisi, uusi tutkimus paljastaa.

Floridan yliopiston tutkijaryhmä veti kumihanskat käteen viime joulu–helmikuussa ja lähti ottamaan näytteitä neljän lentokoneen ja 18 muun julkisen tilan vessoista. Joukkoon kuului muun muassa ravintoloita, kauppoja ja jopa sairaaloita.

Tulokset ovat juuri sellaiset, joita kaikki ovat pelänneetkin. Monissa paikoissa löydettyjen mikrobien määrä oli liian suuri laskettavaksi. Saniteettitiloissa eleli muun muassa stafylokokki- ja bacillus-bakteereja. Niiden tiedetään aiheuttavan esimerkiksi nuhaa, kuumetta ja ripulia.

– Toisaalta ongelman suuruus yllätti, toisaalta ei: ihmisethän käyttävät näitä tiloja jatkuvasti. Pitää vain olla varovainen, mihin koskee käsienpesun jälkeen, epidemiologi Lennox Archibald kertoi MSNBC:lle.

Toisaalta varovaisuuskaan ei aina auta. Archibald myöntää, että käsiä voi hangata vaikka rikki asti ja saada silti mukaan ylimääräisiä matkustajia.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja