Allegro-junan matkustajamäärät tavoitelukemissa - "Moskova kiinnostaa"

Pietarin ja Helsingin välillä liikennöivän nopean Allegro-junan matkustajamäärät ovat pysyneet alkuvuoden tavoitteissaan. Vuonna 2011 VR:n tavoitteena on 250 000 junamatkustajaa kaupunkien välillä. Viidessä vuodessa määrien odotetaan olevan kaksinkertaiset tähän vuoteen verrattuna.

— Alkuvuoden me olemme hyvinkin pysyneet 250 000 matkustajan tavoitevauhdissa. Pietarin matkustajamäärät ovat kasvaneet viime vuodesta neljänneksellä, sanoo VR:n kaukoliikennejohtaja Ari Vanhanen.

Toukokuussa Allegro-junien tarjonta kaksinkertaistuu. Sen jälkeen kasvuodotukset ovat vieläkin suuremmat.

Nopean junayhteyden on kaavailtu piristävän myös Helsinki-Vantaan matkustajamääriä etenkin kaukolentojen osalta. Pietarista pääsee Helsinki-Vantaalle nyt nopeammin kuin Moskovan lentokentälle. Vanhasen mukaan vielä on vaikea arvioida, miten suuri osa junamatkustajista jatkaa matkaansa lentokentälle, kun virallisia tutkimustuloksia ei ole vielä tehty.

— Mutta toki yhteydet Helsinki-Vantaalle ovat nyt erinomaisen hyvät. Kiinnostusta Aasian-lentoihin tuntuu venäläisten keskuudessa olevan, hän sanoo.

Myös Lappeenrannan lentoliikenne on Vanhasen mukaan kasvattanut suosiotaan Allegro-junan myötä.

Moskova kiinnostaa

VR:n neljällä uudella Allegro-junalla keskitytään keväällä ensisijaisesti Pietari-Helsinki-liikenteen tehostamiseen. Moskovan suuntaankin tähystellään.

— Käymme venäläisten kanssa keskusteluja Moskovaan menevän liikenteen osaltakin. Meitä kiinnostaa esimerkiksi liikennöinti Pietarista Moskovaan sekä yhteydet Saksan-juniin, Vanhanen sanoo.

Allegro-junaliikenne aloitettiin Helsingin ja Pietarin välillä viime joulukuussa. Matka-aika määräasemien välillä on noin kolme ja puoli tuntia, eli kaksi tuntia vähemmän kuin aikaisemmin.

Lue myös:

    Uusimmat