Mainos

Allegro-junan matkustajamäärät tavoitelukemissa - "Moskova kiinnostaa"

Pietarin ja Helsingin välillä liikennöivän nopean Allegro-junan matkustajamäärät ovat pysyneet alkuvuoden tavoitteissaan. Vuonna 2011 VR:n tavoitteena on 250 000 junamatkustajaa kaupunkien välillä. Viidessä vuodessa määrien odotetaan olevan kaksinkertaiset tähän vuoteen verrattuna.

— Alkuvuoden me olemme hyvinkin pysyneet 250 000 matkustajan tavoitevauhdissa. Pietarin matkustajamäärät ovat kasvaneet viime vuodesta neljänneksellä, sanoo VR:n kaukoliikennejohtaja Ari Vanhanen.

Toukokuussa Allegro-junien tarjonta kaksinkertaistuu. Sen jälkeen kasvuodotukset ovat vieläkin suuremmat.

Nopean junayhteyden on kaavailtu piristävän myös Helsinki-Vantaan matkustajamääriä etenkin kaukolentojen osalta. Pietarista pääsee Helsinki-Vantaalle nyt nopeammin kuin Moskovan lentokentälle. Vanhasen mukaan vielä on vaikea arvioida, miten suuri osa junamatkustajista jatkaa matkaansa lentokentälle, kun virallisia tutkimustuloksia ei ole vielä tehty.

— Mutta toki yhteydet Helsinki-Vantaalle ovat nyt erinomaisen hyvät. Kiinnostusta Aasian-lentoihin tuntuu venäläisten keskuudessa olevan, hän sanoo.

Myös Lappeenrannan lentoliikenne on Vanhasen mukaan kasvattanut suosiotaan Allegro-junan myötä.

Moskova kiinnostaa

VR:n neljällä uudella Allegro-junalla keskitytään keväällä ensisijaisesti Pietari-Helsinki-liikenteen tehostamiseen. Moskovan suuntaankin tähystellään.

— Käymme venäläisten kanssa keskusteluja Moskovaan menevän liikenteen osaltakin. Meitä kiinnostaa esimerkiksi liikennöinti Pietarista Moskovaan sekä yhteydet Saksan-juniin, Vanhanen sanoo.

Allegro-junaliikenne aloitettiin Helsingin ja Pietarin välillä viime joulukuussa. Matka-aika määräasemien välillä on noin kolme ja puoli tuntia, eli kaksi tuntia vähemmän kuin aikaisemmin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.