Mainos

Allegro hinattiin perille Pietariin

Venäjälle hyytynyt Allegro-juna on hinattu perille Pietariin. Venäjältä lähetettiin apuveturi vetämään sähkönsyöttöviasta kärsivää Allegroa, ja loppumatka taittui rajoitetulla nopeudella.

Juna saapui Pietariin lähes kolme tuntia aikataulusta jäljessä.

Allegro lähti matkaan Helsingistä iltakuudelta ja se ylitti rajan Vainikkalassa normaalisti noin kello 19.50. Matka hyytyi sähkövikaan pian tämän jälkeen kymmenkunta kilometriä Venäjän puolella ennen Buslovskajan asemaa. Vian syytä ei tiedetä.

Junassa on vara-akut, mutta matkustusmukavuus alkoi kärsiä nopeasti.

- Kun juna niin sanotusti kylmenee sähkösyötön häviämisen myötä, niin siellä lämpötila laskee, ilmanvaihto heikkenee ja valaistuskin on ollut mitä on. Ei siellä ilmeisesti lämpötila ole kovin korkealla ole ollut, kertoo VR:n operaatiokeskuksen kuljetuspäällikkö Timo Metso.

Lisäharmia matkustajille aiheutti se, että juna hajosi rajavyöhykealueella, missä viranomaiset rajoittavat ravintolavaunun käyttöä. Juna seisoi VR:n tietojen mukaan rajavyöhykkeellä pari tuntia.

Junassa oli Helsingistä lähdettäessä 116 matkustajaa. Heille on yritetty järjestää jatkokyytejä Pietarin asemalta.

- Siitähän saattaa monella jatkua matka vielä vaikka kuinka kauas, Metso sanoo.

Helsingistä lähetettiin illalla Pietariin Allegron vararunko, joka lähtee aamulla takaisin kohti Helsinkiä aikataulun mukaisesti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.