Mainos

Alle puolet suomalaisista käyttää heijastinta

Heijastimen käytöstä on olemassa laki, mutta rangaistusta ilman heijastinta liikkumisesta ei kuitenkaa anneta.

Pimeän tullessa tievalaistus ei yksinään riitä turvaamaan jalankulkijoiden liikkumista. Onnettomuuksien tutkinta osoittaa, että tievalaistuksen lisäksi kannattaa käyttää turvallisuuden vuoksi heijastinta. Jalankulkijoiden liikennekuolemista ja loukkaantumisista lähes puolet tapahtuu pimeän aikana.

Jalankulkijaa on vaikea havaita pimeällä, jos hänellä ei ole tiellä tai kadulla liikkuessaan heijastinta. Näkyvyyttä haittaavat pimeän lisäksi sade, sumu, mainosvalot ja erilaiset varjot. Ilman heijastinta kulkeva jalankulkija näkyy autoilijalle pimeällä vasta parinkymmenen metrin etäisyydeltä.

Lakikin velvoittaa käyttämään asianmukaista heijastinta pimeän aikana liikkuessa. Heijastinta käyttää nykyisin 40 prosenttia jalankulkijoista. Taajamissa heijastin tosin löytyy vain 30 prosentin hihasta.

Rangaistusta heijastimen puuttumisesta ei kuitenkaan anneta.

Tämä suositusluontoinen laki heijastimen käytöstä ei vaikuta mitenkään vahingonkorvaussummiin. Jos jalankulkija joutuu pimeällä auton yliajamaksi, korvaa liikennevakuutus hänelle vahingot huolimatta siitä, oliko hänellä heijastinta vai ei.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.