Mainos

Alle kolmekymppisillä liian suuret haaveet – vanhemmat työntekijät viihtyvät parhaiten

Nuoret työntekijät viihtyvät töissään varttuneempia huonommin. Näin kertoo EPSI Rating -tutkimusyhtiön tuore työtyytyväisyystutkimus.

Tutkimuksen mukaan alle 30-vuotiaat viihtyvät heikoiten työpaikallaan ja yli 55-vuotiaat parhaiten. Tutkimusyhtiön mielestä nuorilla saattaa olla liian suuret haaveet, kun he lähtevät työelämään.

– Sitten he huomaavatkin, että se ei ollutkaan niin ruusuista. Palkkaus on ehkä yllättävänkin alhaista, jopa niillä joilla on korkeakoulututkinto, pohtii EPSI Ratingin toimitusjohtaja Mats Nybondas.

Nybondas uskoo, että nuoret eivät pysty itse vaikuttamaan työolosuhteisiinsa tarpeeksi.

– Myöskin ihannetyöpaikan löytäminen on hankalaa nuorille. 55-vuotiaat ovat taas paikkansa löytäneet.

Maataloudessa viihdytään, viestinnässä yllättävän heikosti

Tutkimuksen mukaan oman työn sisältöön vaikuttaminen palkkauksen ohella nousi tärkeimmäksi työviihtyvyyttä lisääväksi tekijäksi.

Mahdollisuus vaikuttaa työn kuvaan nousee palkkausta tärkeämmäksi. Näin voi Nybondasin mukaan päätellä siitä, että maataloudessa työskentelevät olivat työhönsä tyytyväisempiä kuin esimerkiksi viestintäalan työntekijät.

– Tämä itsemääräysvalta on ratkaiseva. Se, että pystyy vaikuttamaan tehtäviinsä, nousee tuloksissa paljon palkkausta voimakkaammin esille.

Nybondasille informaatio- ja viestintäalan sijoittuminen listalla toisiksi alimmaksi oli yllätys.

– Pitää heittää kysymys alan yrityksille, että mikä siellä mättää. Onko, niin että työntekijöillä siellä ei ole niin paljon sanomista omista työolosuhteistaan ja työtehtävistään, Nybondas kysyy.

Kaikista heikointa viihtyvyys oli konepajateollisuudessa.

Katso Pauliina Pietilän juttu (Kymmenen uutiset 6.7.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.