Alle 30-vuotiasta miestä epäillään törkeästä huumausainerikoksesta Liperissä – epäiltynä myös kahdeksan muuta henkilöä

Itä-Suomen poliisi on tutkinut törkeää huumausainerikoskokonaisuutta loppukesästä 2021 alkaen.

Rikoskokonaisuuden pääepäiltynä on alle 30-vuotias mies, joka on kirjoilla Liperissä. Hän on ollut vangittuna esitutkinnan aikana.

Pääepäillyn hallusta on takavarikoitu pieni määrä huumausaineita. Lisäksi miehen hallusta takavarikoitiin kesän 2021 aikana kahteen otteeseen yli 20 000 euroa käteistä. Poliisi epäilee käteisen olevan peräisin huumausainekaupasta.

Esitutkinnassa selvinneiden tietojen mukaan miehen epäillään myyneen huomattavan määrän eri huumausaineita eri puolilla Pohjois-Karjalaa.

Miehen epäillään myyneen eteenpäin yli 500 grammaa amfetamiinia, 600 grammaa kannabista, noin 50 kappaletta Subutex-tablettaja, noin 40 kappaletta ekstaasitabletteja sekä noin 10 grammaa kokaiinia.

Mieheltä takavarikoitiin myös ampuma-ase.

Liperiläismiestä epäillään törkeästä huumausainerikoksesta ja ampuma-aserikoksesta.

Kokonaisuudessa lisäksi kahdeksan muuta epäiltyä

Pääepäillyn lisäksi rikoskokonaisuudessa rikoksista on epäiltynä kahdeksan eri henkilöä eri puolilta Pohjois-Karjalaa. Heidän uskotaan hankkineen huumausaineita pääepäillyltä.

Muiden henkilöiden osalta kyse on epäillyistä huumausainerikoksista ja yhdestä epäillystä törkeästä huumausainerikoksesta

Epäillyt ovat olleet esitutkinnan aikana pidätettyinä ja yksi henkilö on ollut lyhyen aikaa vangittuna.

Esitutkinta kokonaisuuden osalta on saatu nyt valmiiksi ja kokonaisuus etenee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Lue myös:

    Uusimmat