Mainos

Alle 10-vuotiaille lapsille sotilaskoulutusta Pakistanissa

Ongelma ei koske vain Pakistanin maaseutua lähellä Afganistanin rajaa, kuten on aiemmin ajateltu, vaan asekoulutusta saavia lapsia on lisääntyvässä määrin ympäri maata. AP:n saamassa videossa harjoittelevat alle 10-vuotiaat lapset.

Pakistanin pääkaupungissa Islamabadissa järjestetty lasten sotilaskoulutusta käsittelevä konferenssi painottaa, että lapsisotilaiden määrä on kasvussa.

Sotilaskoulutusta antavat koulut opettavat lähinnä uskontoa sekä erilaisia itsepuolustuslajeja ja taistelutaitoa. Opettajina toimivat Taliban-sotilaat.

Lastensuojelun asiantuntijat sanovat, että köyhyys, asekulttuuri sekä uskonnollisten koulujen suosio ovat kasvattaneet lapsisotilaiden määrää.

Ongelma ei koske vain Pakistanin maaseutua lähellä Afganistanin rajaa, kuten on aiemmin ajateltu, vaan asekoulutusta saavia lapsia on lisääntyvässä määrin ympäri maata.

AP:n katukaupasta saamalla videolla lapset harjoittelevat sotimistaitoja

Lastensuojelujärjestön puhemies Qazi Azmat arvioi, että noin 200 000 alle 18-vuotiasta lasta palvelee armeijan leivissä ympäri maailmaa. UNISEFin tilastojen mukaan kaksi miljoonaa lasta on kuollut, kuusi miljoonaa vammautunut ja yli miljoona on jäänyt orvoksi viime vuosikymmenen konflikteissa.

Lapsia saatetaan kidnapata ja pakottaa taistelemaan, mutta heitä voidaan myös houkutella raha- tai huumepalkkioilla tai lupauksilla pyhän taistelijan statuksesta.

Käytännössä lapset toimivat kuitenkin yleensä aikuisten taistelijoiden tukijoina tai suojamuurina.

Monilla lapsilla ainoat esikuvat ovat sotilaallisia tai rikollisia.

Uutistoimisto AP:n katukauppiaalta saamassa videossa nuoret pojat, joista osa on selvästi alle 10-vuotiaita, harjoittelevat taistelutaitoja ja kantavat lähes itsensä kokoisia aseita.

Videon kuvaajasta eikä ajankohdasta ole tietoa.

(MTV3-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.