Mainos

Alkuvuoden hukkumistilastot synkkiä

Tilastot synkkenivät entisestään eilen, kun ainakin neljä uimaria hukkui sisävesillä. Hukkumisonnettomuudet tapahtuivat Iisalmessa, Nokialla, Leppävirralla ja Enossa.

Alkuvuoden hukkumistilastot näyttävät varsin synkiltä. Suomessa on tänä vuonna hukkunut jo kymmeniä ihmisiä viimevuotista enemmän. Kesäkuun loppuun mennessä hukkuneitä oli 78, mikä on 32 hukkunutta enemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan. Kuluva kuu on nostanut hukkuneiden määrän 90:n tienoille.

Eilinen synkensi hukkumistilastoja entisestään, sillä ainakin neljä ihmistä hukkui uintireissuilla Suomen sisävesillä.

Iisalmessa uimareissulla ollut 49-vuotias mies hukkui eilen iltapäivällä Paloisvirralla keskellä kaupunkia. Pinnan alle vajoamisen nähnyt nuori nainen hyppäsi veteen ja veti miehen rantaan. Paikalle hälytetyn ambulanssin miehistö yritti elvyttää miestä tuloksetta. Poliisin tietojen mukaan mies oli hyvä uimari, joten syyksi epäillään sairauskohtausta.

Nokialla hukkui eilisiltana kesämökin rannasta uimaan lähtenyt noin 60-vuotias mies. Muut rannalla olleet eivät huomanneet miehen katoamista heti. Pelastuslaitoksen sukeltajat löysivät veden alle painuneen vasta vajaan tunnin kuluttua.

Leppävirralla Pohjois-Savossa taas hukkui noin 50-vuotias nainen. Hän oli ilmeisesti lähtenyt uimaan saaresta lähellä Riihirantaa ja vajonnut veden alle. Yksi nelihenkisen seurueen muista jäsenistä oli huomannut vajoamisen. He löysivät naisen noin puolessa tunnissa ja saivat hänet vedetyksi kuivalle maalle. Nainen kuoli sairaanhoitoyksikön elvytyksestä huolimatta.

Enossa Pohjois-Karjalassa hukkui illalla mies, joka oli niin ikään uintireissulla. Pelastuslaitoksen mukaan hän painui pinnan alle noin 20 metrin päässä rannasta. Paikallaolijat koettivat tuloksetta pelastaa miehen. Paloaseman pintapelastaja löysi uhrin, joka todettiin kuolleeksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.