Alkuviikolla viilenee 10 asteella – miltä näyttää lakkiaispäivä?

Sää viilenee ensi viikon alkupuolella selvästi.

Suomeen virtaa ensi viikolla viileämpää ilmaa ja pilvilauttoja Jäämereltä.

– Maanantaina lämpötila kohoaa etelässä vielä noin 25 asteeseen. Lapissa pilvisyys vaihtelee ja lämpötila on kymmenen asteen molemmin puolin. Kylmä rintama tuo sateita Oulun seudulle ja Kainuuseen. Koillismaalla ja Kainuun pohjoisosassa voi tulla jopa räntää, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Tiistaista perjantaihin ulottuva jakso on näillä näkymin sateeton, mutta selvästi tätä viikkoa viileämpi. Lämpötila kohoaa iltapäivisin vain lounaassa noin 20 asteeseen. Koillisesta kiertyy viilentäviä pilvilauttoja ainakin maan itäosaan ja niiden alla päivälämpötilat voivat jäädä alle kymmeneen asteeseen. Öisin saattaa olla hallaa ainakin maan keski- ja pohjoisosassa.

– Tämän hetken ennusteen mukaan lakkiaisviikonloppu näyttää vähän lämpöisemmältä ja melko poutaiselta. Lauantaina lähinnä maan länsiosassa on pieni sadekuurojen riski. Ulkojuhlat ovat siis näillä näkymin ihan mahdolliset, sanoo Pekka Pouta.

Lakkiaisia ja koulujen päättäjäisiä vietetään lauantaina 31. toukokuuta.

Tänä viikonloppuna lauantai on laajalti helteinen, sunnuntaina tulee ukkosia, katso ennuste.

Katso ensi viikon paikkakuntakohtaiset ennusteet MTV:n sääsivustolta. Sivustolla ovat lisäksi muun muassa sadetutka sekä siitepöly- ja UV-säteilytilanne.

Uusimmat