Mainos

Alkuperäiskansat pettyneitä olympialaisvalmisteluihin

Kanadassa, Vancouverissa valmistaudutaan reilun viikon kuluttua alkaviin talviolympialaisiin. Kulissien takana kuitenkin kuhisee.

Saatuaan kisat Vancouver lupasi ottaa mukaan täysivaltaisina jäseninä alueen alkuperäiskansat, mutta osa niistä ei ole ollut tyytyväinen kohteluunsa. Alkuperäiskansojen mukaan heimot ovat mukana vain turistirysänä, ja kohtelu on sen mukaista.

Vancouverin kaupungin kyljessä kyyhöttävässä köyhässä Musqeam-heimon reservaatissa 70 prosentin työttömyyden ja muun kurjuuden oli toivottu helpottavan olympialaisiin osallistumisen myötä.

Musqueam-heimon entinen päällikkö Gail Sparro katsoo, ettei monia lupauksia ole pidetty.

- Ensimmäisille kansoille olisi pitänyt olla keskuspaikka Vancouverin kaupungissa, kulttuurikeskus, joka olisi esitellyt kansaamme avoimesti, hän mainitsee.

Vancouverin matkailujohto on kuitannut asian toteamalla, että kisoista seuraa joka tapauksessa lisää tunnettuutta ja kunnioitusta.

Vancouverin kisojen järjestäjillä on ollut myös materiaalisia huolia. Vaivana on rahanpuute, maailmatalous lässähti kesken valmistelujen ja budjettia jouduttiin rukkamaan varsin reippaasti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.