Mainos

Alkukesä kuluttaa autonrenkaita eniten

Alkukesän karheat tienpinnat kuluttavat autonrenkaita jopa kaksi kertaa enemmän kuin loppukesän tiet. Autonrengasliitto kehottaa kesäliikenteeseen lähteviä tarkastamaan renkaiden paineet, sillä oikea paine pidentää renkaan käyttöikää.

Rengaspaineet vaikuttavat sekä turvallisuuteen että taloudellisuuteen. Vajaapaineisilla renkailla kulkevaa autoa on vaikea hallita, ja onnettomuusriski kasvaa.

Autonrengasliiton asiantuntija Jarmo Nuora arvioi, että oikeilla paineilla keskivertoautoilija voi säästää jopa 100 euroa vuodessa rengas- ja polttoainekustannuksissa.

Sadekelejä silmällä pitäen kannattaa myös renkaiden urasyvyydet tarkistaa. Laki edellyttää kesällä vain 1,6 millimetrin urasyvyyttä, mutta liitto pitää tätä riittämättömänä. Se suosittaa neljän millimetrin urasyvyyttä, joka ehkäisee vesiliirtoa tehokkaasti.

Taloudellinen, ennakoiva ajotapa säästää polttoaineen lisäksi renkaita, kun voimakkaat kiihdytykset ja jarrutukset taas kuluttavat niitä. Renkaiden kestävyyttä voidaan lisätä vaihtamalla niiden paikkaa 8000-10 000 kilometrin välein.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.