Mainos

Alkon tulos heikkeni

Alko-yhtiöiden liikevaihdon lasku pysähtyi Alkon tänään julkistetun osavuosikatsauksen mukaan toisella vuosikolmanneksella. Tammi-elokuun osavuosikatsauksen mukaan Alko-konsernin koko vuoden liikevaihto ja voitto tulevat silti olemaan selvästi viimevuotista pienempiä.

Alkoholijuomien tilastoitu kulutus laskee Alkon mukaan edelleen. Samaan aikaan tilastoimaton kulutus kasvaa. Sen arvioidaan Alkossa nousseen jo kolmannekseen tilastoidusta kulutuksesta. Alko-konsernin liikevaihto laski tammi-elokuussa viisi prosenttia viime vuoden vastaavasta ajasta ja oli 2 114 miljoonaa markkaa. Lasku johtui Alkon mukaan sekä kulutuksen laskusta että panimojen verotuskäytännön muutoksista.

Katsauskauden voitto laski 201 miljoonasta 162 miljoonaan markkaan. Konsernin kokonaisvaihto oli 5500 miljoonaa markkaa, mikä sekin oli viisi prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin. Alkon ja Primalcon toiminta oli katsauksen mukaan alkuvuonna voitollista, mutta Arctian tappiollista.

Katsauksen mukaan Arctian koko vuoden liikevaihto laskee toimipaikkaverkoston karsinnan ja arvioitua heikomman kysynnän vuoksi ja liiketulos muodostuu hieman tappiolliseksi. Tammi-elokuussa Arctian liikevaihto oli 473 miljoonaa markkaa eli kolme prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin.

Alkon liikevaihto supistui tammi-elokuussa 147 miljoonaa markkaa ja oli 1229 miljoonaa. Liikevaihdon lasku tasaantui katsauksen mukaan touko-elokuussa, jolloin myynti nousi lähes edellisvuoden tasolle. Alkon liikevoitto supistui runsaan viidenneksen vuotta aiemmasta ja oli 91 miljoonaa markkaa.

Primalcon liikevaihto nousi tammi-elokuussa 699 miljoonaan markkaan eli kuusi prosenttia suuremmaksi kuin vuotta aiemmin. Liikevoitto nousi 107 miljoonaan markkaan. Primalcon kotimaan myynti oli edellisvuoden tasolla ja vienti kasvoi 22 prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.